Foto: F64

Latvijas vadošie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri turpinās savu sportista karjeru, jo viņu motivācija nav nav mazinājusies ne par kapeiku, savukārt Lelde Priedulēna, kura atgūstas pēc operācijas, sacensību apritē varētu atgriezties nākamā gada sākumā, pirmssezonas preses konferencē informēja Latvijas skeletona izlase.

Pasaules kausa sezona skeletonā sāksies decembra sākumā Latvijā un savā mājas trasē uz starta stāsies arī titulētie brāļi Martins un Tomass Dukuri, kuri pēc iepriekšējās, olimpiskās sezonas, vēl pārdomāja savus tālākos plānus, kā arī Ivo Šteinbergs.

"Nav tik viegli beigt, kad tik daudz gadu tas darīts," saka Tomass Dukurs. "Taču pēc Korejas bija sajūta, ka ne viss izdevās, ka tomēr vēl kaut ko varam un gribētos kaut ko vairāk sasniegt."

Motivācijas problēmas man nekad nav bijušas, kad būs, es jums to pateikšu," teica pieckārtējais pasaules čempions Martins Dukurs. Man varbūt jāpasaka paldies anglim [Dominikam Pārsonam] — kad redzēju viņa tendenci trasē, sapratu, ka vēl ir, kur "rakt", un runa nav par sekundes simtdaļām, bet desmitdaļām. Tas spēles noteikums padara interesantākus un nākotnē skatāmies ar cerību, ka varbūt izdosies atrast vismaz kādu daļu no tā. Apjomīgu darbu paveicām pavasarī, pēc spēlēm sapratām savas kļūdas, noskatījām, kādi ir virzieni un mēģinājām secinājumus izdarīt.

Kā zināms, pirms iepriekšējās sezonas Lelde Priedulēna guva ceļgala krustenisko saišu traumu, taču aizvadīja visu sezonu un piedalījās arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc sezonas beigām viņa izdarīja operāciju.

"Lelde pēc operācijas paguvusi iestāties augstskolā Šveicē; viņa šobrīd mācās, trenējas un lēnām atgriežas savā fiziskajā kondīcijā. Bija doma par pirmo Pasaules kausa posmu, bet leldes fiziskā sagatavotība nav tik laba, tāpēc nolēmām, ka viņa gatavosies Eiropas čempionātam, kas notiks Kēnogszē, trasē, kas viņai patīk un kuru viņa ir "sapratusies," pastāstīja skeletona izlases treneris Dainis Dukurs. "Fiziskā forma viņai vēl nav tik laba, sacensībās atgriezties Lelde varētu pēc Jaunā gada."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!