Foto: spartak.ru

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvoja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak".

"Spartak" vienība izbraukumā ar 1:4 (0:3, 1:1, 0:0) piekāpās Čeļabinskas "Traktor", kas tādējādi pārtraukusi trīs zaudējumu sēriju.

Jau pirmajā trešdaļā "Spartak" nonāca iedzinējos ar 0:3, kad "Traktor" rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Aleksandrs Ribakovs, Igors Poļiganovs un Raiens Stoa.

Cīņas 27.minūtē Anatolijs Nikoncevs vienus vārtus atguva, tomēr tikai nepilnas divas minūtes vēlāk Antons Gļinkins atjaunoja trīs vārtu pārsvaru par labu mājiniekiem. Spēles otrajā pusē vārti tā arī vairs netika gūti.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadītajās 14 minūtēs un 24 sekundēs veica trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja trijos no sešiem iemetieniem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja divas soda minūtes.

Savukārt Daugaviņš nospēlēja 18 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Savukārt zaudējumu otrdien piedzīvoja pieredzējušā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas viesos ar 1:5 (1:1, 0:0, 0:4) piekāpās Sanktpēterburgas SKA, pamanoties četrus vārtus ielaist noslēdzošajā periodā.

Rēdlihs šai spēlei nebija pieteikts.

Vēl vienā spēlē uzvaru guvusi Rietumu konferences līdere Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) uzveica Novosibirskas "Sibirj".

Pirms tam otrdien sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Vladivostokas "Admiral".

Uzvarētāju sastāvā abus vārtus iemeta Brendons Bočenskis, kurš šosezon atgriezies hokejā pēc viena gada izlaišanas. Pērn pavasarī viņš paziņoja par spēlētāja karjeras beigām.

Rietumu konferences vadībā ar 38 punktiem 23 spēlēs ir CSKA, no kuras par vienu punktu atpaliek SKA, kamēr trešā ar 35 punktiem 21 mačā ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt sestā ar 24 punktiem 25 cīņās ir "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 19 punktiem 22 dueļos noslēdz pirmo astoņnieku, vienu vietu zemāk atrodas uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar tikpat punktiem 24 cīņās, bet 11.pozīcijā ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 17 punktus 23 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 44 punkti 23 mačos, bet 34 punkti ir Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 22 punktiem 22 dueļos ir "Kuņluņ Red Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!