Foto: PA Images/Scanpix/LETA
Kanādas pilsētas Kalgari pieteikums rīkot 2026. gada ziemas olimpiskās spēles ir nopietni apdraudēts, pusēm nevienojoties par finansējuma piesaistīšanu, ziņo vietējie mediji.

Izdevums "Calgari Herald" vēsta, ka Kalgari pilsētas dome nav spējusi vienoties ar Kanādas un Albertas provinces valdību par 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanas finansējumu. Informācijas avots, kas vēlējies palikt anonōms, izdevumam izteicies, ka pieteikums faktiski esot "cauri" un 31. oktobrī dome tiks aicināta pilnībā pārtraukt darbu pie šā projekta, atsaucot arī 13. novembrī paredzēto referendumu.

Kalgari mēra Nahīda Nenši preses sekretārs sarunā ar raidkompāniju CBC gan noliedz olimpiskā pieteikuma pārtraukšanu, taču tiek ziņots, ka Nenši esot aizrakstījis Kanādas premjerministram Džastinam Trudo, ka vienošanās par finansējumu ir jāpanāk tuvāko dienu laikā vai arī viņš atceļ pieteikumu.

"Ja mēs līdz pirmdienai nepanāksim mutisku vienošanos, man ar dziļu nožēlu nekas cits neatliks kā pieprasīt Kalgari domi atcelt referendumu un tādējādi pārtraukt pieteikumu, ko neviens no mums nevēlas," teikts Nenši vēstulē.

Kā ziņojām, iepriekš nepatiku pret olimpisko pieteikumu pauda arī Kalgari Nodokļu maksātāju federācija.

Kā zināms, Kalgari ir viena no trim oficiālajām kandidātēm uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu. Pārējās ir Stokholma, kuras pieteikumā piedalās arī Latvija, un divu Itālijas pilsētu – Milānas un Kortīnas d'Ampeco – kopīgais pieteikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!