Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbolistu Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" pirmdien Grieķijas čempionāta mačā ar rezultātu 68:64 (25:12, 19:16, 12:19, 12:17) viesos pārspēja Saloniku "Aris" vienību, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Strēlnieks šajā mačā savainojuma dēļ nepiedalījās, bet Timma spēlēja vien četras minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu, kas deva trīs punktus. Latvietis sakrāja arī divas atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu piezīmi, bet izprovocēja trīs pārkāpumus.

"Olympiakos" pagaidām ir viena no trim vienībām turnīrā, kas guvusi uzvaras visos četros mačos, kas savukārt ļauj ieņemt otro vietu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē maču aizvadīja arī Lemnosas "Ifaistos", kas ar 82:76 (23:13, 21:21, 22:18, 16:24) savā laukumā pārspēja Rodas "Kolossos H Hotels".

Freimanis šajā spēlē laukumā bija 18 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā izcēlās sešiem punktiem. Viņš realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, kā arī aizmeta garām abus tālmetienus. Vēl Freimanis sakrāja divas atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Latvietis tika arī pie trim piezīmēm.

Turnīra kopvērtējumā pēc četrām kārtām "Olympiacos" ir otrajā vietā ar četrām uzvarām tikpat mačos, bet "Ifaistos" ierindojas devītajā pozīcijā ar diviem panākumiem.

Strēlnieks slavenajā "Olympiakos" klubā uzsācis savu otro sezonu, kamēr Timma par viņa komandas biedru kļuva šajā vasarā, nedaudz negaidīti pārceļoties no Spānijas vienības Vitorijas "Baskonia".

Savukārt pašlaik 30 gadus vecais Freimanis Grieķijas komandas rindas papildināja augustā.

"Ifaistos" komanda aizvadītajā sezonā Grieķijas augstākās līgas čempionāta pamatturnīrā ieņēma 11.vietu, izslēgšanas turnīrā netiekot, bet "Olympiakos" kļuva par vicečempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!