Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien prognozējami nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" cieta zaudējumu.

"Nets" viesos ar rezultātu 115:117 (30:32, 26:25, 25:31, 24:29) piekāpās Rietumu konferences vadošajai komandai Ņūorleānas "Pelicans".

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija D'Endželo Rasels, bet 21 punktu iemeta Keriss Leverts.

"Pelicans" komandā ar 18 punktiem un 14 bumbām zem groziem atzīmējās Entonijs Deiviss, kamēr 26 punktus guva Džrū Holidejs.

Kurucs savā trešajā NBA spēlē guva potītes savainojumu, kā dēļ izlaidis divus mačus. Tiek prognozēts, ka viņš varētu atgriezties laukumā svētdienas spēlē pret iepriekšējās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors".

Tikmēr savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 100:128 (25:25, 28:28, 31:28, 16:47) zaudēja "Warriors" komandai.

Ņujorkieši pirms pēdējās ceturtdaļas bija vadībā ar trim punktiem, taču spēles noslēdzošajā ceturksnī ielaida 47 punktus, kā rezultātā cieta zaudējumu.

"Knicks" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors.

Savukārt "Warriors" uzvaru kaldināja Kevins Durants, kurš guva 41 punktu, 25 no tiem iemetot ceturtajā ceturtdaļā. Tikmēr 29 punktus pievienoja Stefans Karijs.

"Centos būt agresīvs un gūt punktus. Domāju, ka trešo ceturtdaļu aizvadījām ļoti slikti. Mēģināju komandai piešķirt enerģiju, kas izdevās. "Knicks" mums meta izaicinājumu, taču ir labi, ja kāds cenšas mūs noķert, jo tas liek demonstrēt savu labāko spēli," pēc mača pauda Durants.

Durants pēc šīs sezonas varēs kļūt par brīvo aģentu, un kā viens no viņa nākamajiem galamērķiem tiek minēta "Knicks" komanda. Durants Ņujorkā tika sagaidīts ar ovācijām, turklāt ASV himnu izpildīja viena no viņa iecienītākajām dziedātājām Ašanti.

Tikmēr sesto uzvaru sestajā spēlē izcīnījusi Toronto "Raptors", kurai šis ir labākais sezonas sākums komandas vēsturē. Kanādas vienība savā laukumā ar rezultātu 116:107 (39:26, 30:34, 23:29, 24:18) guva virsroku pār Dalasas "Mavericks".

"Raptors" rindās 20 punkti un 12 rezultatīvas piespēles bija Kailam Laurijam, bet 21 punktu guva Kavai Lenards.

Dalasas komandā ar 22 punktiem izcēlās talantīgais slovēnis Luka Dončičs, kamēr 21 punktu guva Veslijs Metjūss.

Austrumu konferences līderpozīcijā ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir "Raptors" komanda. Tāpat zaudējumus šosezon vēl nav cietušas Milvoki "Bucks" un Detroitas "Pistons" vienības, kas izcīnījušas attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Tikmēr "Nets" ar divām uzvarām piecās spēlēs ieņem 11.vietu, bet "Knicks" ar vienu panākumu sešos dueļos ir 14.pozīcījā, apsteidzot vien Klīvlendas "Cavaliers".

Savukārt Rietumos vadībā ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir "Pelicans", kam ar pieciem panākumiem sešās cīņās seko "Warriors". Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" izcīnījusi divas uzvaras četrās spēlēs, kas tai dod devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!