Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Kanādas Nodokļu maksātāju federācija (CTF), kas ir pret 2026. gada ziemas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanu šajā Kalgari, aktīvi slavē konkurentu, Stokholmas pieteikumu rīkot šo sporta forumu.

Kā zināms, uz 2026. gada ziemas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanu pieteikušies trīs pretendenti — Stokholma, Kalgari un divu Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienība.

Pēc CTF domām, Zviedrijas piedāvājuma modelis vairāk balstīts uz privātu nevis valsts finansējumu, turklāt Stokholmas uzvara ietaupītu kanādiešu nodokļu maksātājiem "miljardiem dolāru", raksta "Calgari Herald".

"Pēdējais, kas Kalgari vajadzīgs, ir lielāki nodokļi, lielāks valdības parāds un lielākas pārvaldes problēmas," izdevums citē CTF Albertas provinces nodaļas direktoru Franko Teracano.

CTF aprēķinājuši, ka 2026. gada olimpisko spēļu rīkošana katrai Kalgari mājsaimniecībai izmaksātu vismaz 2000 dolāru (1700 eiro). "Tas nav jāfinansē no nodokļu maksātāju naudas," uzskata Teracano. "Ja uzņēmēji grib investēt savus līdzekļus, kāpēc ne, bet nodokļu maksātājiem nav jātērē miljardiem dolāru uz sporta pasākumu. Ja pilsēta Olimpiādi varētu sarīkot bez valsts finansējuma, CTF to atbalstītu, bet, diemžēl, šis nav tas gadījums."

Kā ziņojām, iedzīvotāju referendums par Kalgari olimpiskā pieteikuma turpināšanu notiks novembrī.

Stokholma olimpiskajā pieteikumā sadarbojas ar Latviju, kur notiktu renes sporta veidu sacensības, taču arī Zviedrijas galvaspilsētas tālākās aktivitātes šajā jomā ir apdraudētas, jo jaunizveidotā valdība tās neatbalsta. Stokholmas olimpiskā pieteikuma un Olimpiskās komitejas pārstāvji gan centušies pārliecināt jauno pilsētas domi, ka Stokholmas nodokļu maksātājiem nebūs nekas jāmaksā šo spēļu sakarā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!