Foto: Publicitātes foto

Hokeja klubs "Mogo" trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 0:0, 1:0) vien pēcspēles metienu sērijā pārspēja hokeja skolas "Rīga" komandu.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus šajā mačā iemeta Elvis Želubovskis.

Lai arī jau 54. sekundē Rihards Liģis izvirzīja "Rīgas" komandu vadībā, "Mogo" bija tuvu uzvarai jau pamatlaikā, jo Želubovskis 53. minūtē panāca 3:1. Tiesa, viesi parādīja raksturu un līdz pamatlaika beigām pa vārtiem guva Renārs Undelis un Kristaps Skrastiņš, panākdami neizšķirtu.

Pagarinājumā vārti tā arī netika gūti, bet pēcspēles metienos uzvaru "Mogo" vienībai nodrošināja pieredzējušais Kaspars Saulietis.

Tikmēr citā mačā iepriekšējo divu gadu Latvijas čempioni "Kurbads" savā laukumā ar 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) pārspēja "Lido".

Teicamu maču mājinieku rindās aizvadīja pieredzējušie Mārtiņš Cipulis un Jānis Sprukts, abiem izceļoties ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 28 punktiem 11 mačos atrodas "Mogo", bet no tās par trim punktiem atpaliek "Prizma", kas gan aizvadījusi jau 12 spēles. Aiz abām vadošajām komandām ar 18 punktiem 11 spēlēs ir "Kurbads" un "Rīga", kamēr pirmo piecinieku noslēdz "Zemgale/LLU", kas iekrājusi par punktu mazāk. Visbeidzot sestā ar pieciem punktiem ir "Liepāja", kamēr trīs punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019. gada 2. martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!