Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šī gada "US Open" tenisa čempionāta uzvarētāja Naomi Osaku turpina neveiksmju sēriju WTA sezonas noslēguma turnīrā, zaudējot arī otrajā Sarkanās grupas spēlē, savukārt cita "US Open" čempione Sloeina Stīvensa izcīnījusi otro uzvaru.

Japāniete otrajā turnīra spēlē, kas ilga divarpus stundas, ar 4-6, 7-5, 4-6 piekāpās ar pirmo numuru izliktajai vācietei Angelikai Kerbere, kurai šī bija pirmā uzvara "WTA Finals" turnīrā šogad.

Pasaules ranga ceturtās vietas īpašniece Osaka pēc šā zaudējuma līdz minimumam samazinājusi savas izredzes sasniegt turnīra pusfinālu.

"Naomi ir lieliska pretiniece, kura šodien spēlēja neticami. Domāju, abas spēlējām ļoti augstā līmenī," pēc trešdien gūtā panākuma teica Kerbere.

Pasaules ranga sestās vietas īpašniece Sloeina Stīvensa smagā Sarkanās grupas cīņā ar 7-6(7:4), 2-6, 6-3 pārspēja Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu, kura ir planētas devītā rakete. Šis mačs pēc Singapūras laika beidzās krietni pēc pusnakts.

Ja Stīvensa būtu izcīnījusi uzvaru divos setos, viņa jau būtu iekļuvusi pusfinālā.

Baltajā grupā pēc divām kārtām divas uzvaras ir Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas, kamēr pa uzvarai izcīnījušas pagājušā gada sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja Karolīna Vozņacka no Dānijas un čehiete Karolīna Plīškova, bet vēl viena Čehijas tenisiste Petra Kvitova piedzīvojusi divus zaudējumus.

Grupu pirmo divu vietu ieguvējas izcīnīs vietu pusfinālā.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās planētas pirmā rakete, rumāniete Simona Halepa, kura dziedē muguras savainojumu. Otrās rezervistes statusā ir Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, bet viņas spēlēšana turnīrā ir mazticama.

Sevastova gan apstiprinājusi dalību sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kas nākamnedēļ notiks Ķīnā.

Pērn Jeļena Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma sacensībās. Tajā ierasti sacenšas sezonas astoņas labākās spēlētājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!