Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers ir gandarīts, kā mainījusies komandas spēle pēc savainoto basketbolistu atgriešanās laukumā un centra pozīcijas pastiprināšanas.

"Ventspils" otrdien svinēja pirmo uzvaru šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas regulārajā čempionātā.

"Ventspils" A apakšgrupas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 86:80 (23:20, 27:23, 17:15, 19:22) pārspēja Turcijas klubu Bandirmas "Banvit".

Debiju "Ventspils" komandā piedzīvoja gvinejiešu izcelsmes amerikāņu centra spēlētājs Usmans Dramē, kurš 13 minūtēs guva četrus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Tāpat laukumā atgriezās arī Ronalds Zaķis, bet otro maču pēc lielas pauzes aizvadīja Jānis Bērziņš.

"Uzvara nenāca viegli, bija jāpagaida divas spēles. Esam priecīgi, ka komandā ir papildinājumi - uzreiz redzam, kā spēle mainās. Esam daudz spēcīgāki zem groziem un nav jāpiesedzas. Usmans tikai vakar sāka trenēties, Zaķis vispār nebija trenējies un tikai šodien dabūja sejas masku. Tā kā mums ir lietas, ko varam izdarīt vēl labāk. Tas, ko redzēju mani apmierināja, jo varu strādāt ar vairāk cilvēkiem nekā pirms tam. Tā bilde izskatās jau krietni labāka," skaidroja Štelmahers.

"Bija fantastiska spēle, bija liela enerģija kā laukumā, tā arī tribīnēs. Bijām priekšā visu spēli, kas palīdzēja izcīnīt uzvaru. Labi nospēlējām aizsardzībā, lai gan brīžiem bija kritumi mūsu spēlē," atzīmēja "Ventspils" amerikāņu uzbrucējs Džonatans Erledžs.

Pretiniekiem viens no līderiem laukumā bija meksikānis Alekss Peress, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja "Ventspils" principiālajā pretiniecē "VEF Rīga" komandā.

"Cīņa bija smaga un fiziska, spēlējām savā stilā. Dažos brīžos tiesnešu svilpes nebija mums par labu, bet tāds ir basketbols. Esmu apmierināts ar mūsu spēles tempu un agresivitāti," teica Peress.

Arī "Banvit" galvenais treneris Ahmets Girgens pauda, ka komanda saņēmusi pārāk daudz piezīmju.

"Izdevās realizēt spēles plānu un labi cīnījāmies. Brīžos, kad gandrīz noķērām pretinieku, tikām pie piezīmēm. Acīmredzami, pretinieki meta vairāk soda metienu (38/14). Diemžēl zaudējām maču, kuru varējām uzvarēt. Gribējām vairāk kontrolēt spēles gaitu, taču centra spēlētāji nebija pietiekami ātri, kā rezultātā neizdevās spēle abos soda laukumos. Tāpat bija pārāk daudz svilpju, kas apstādināja mūsu spēli," secināja Girgens.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 zaudēja Polijas čempionei Vloclavekas "Anwil", bet otrajā cīņā ar 85:91 piekāpās Spānijas klubam Mursijas UCAM. Tikmēr "Banvit" sezonu iesāka ar divām uzvarām.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs ventspilnieki ieņem sesto vietu A apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!