Foto: F64

Slovāku speciālists Jūliuss Šuplers pametis Doņeckas "Donbass" galvenā trenera amatu, tādējādi savu pēdējo maču pie Ukrainas hokeja komandas stūres viņš aizvadīja pret Latvijas čempioni "Kurbadu".

Kā vēsta klubs, 67 gadus vecais Šuplers veselības problēmu dēļ nevar turpināt darbu ar "Donbass" komandu. Viņa pienākumi tagad uzticēti Sergejam Viteram, kurš pilda kluba sporta direktora pienākumus.

Svētdien "Donbass" Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā, trešajā, spēlē Rīgā ar 1:2 piekāpās "Kurbada" vienībai, kas līdz ar uzvaru sasniedza nākamo kārtu.

Šuplers pie "Donbass" stūres stājās jūlija sākumā, noslēdzot divu gadu līgumu.

Šuplers Latvijā vispirms strādāja ar "Rīga 2000" komandu, kas spēlēja Baltkrievijas čempionātā, bet no 2008. līdz 2011.gadam viņš bija pie Kontinentālās hokeja līgas komandas (KHL) Rīgas "Dinamo" stūres. Viņa vadībā "Dinamo" trīs reizes sasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Pēc darba "Dinamo" viņš nepilnu sezonu vadīja Maskavas CSKA komandu, bet 2012.gadā slovāks stājās pie tobrīd vēl KHL spēlējušās "Donbass" stūres, gadu vēlāk vienībai triumfējot Kontinentālajā kausā.

"Donbass" klubs ir dibināts 2005.gadā, sešas reizes kļūstot par valsts čempioniem. Vēl 2011./12. gada sezonā komandas pamatsastāvs spēlēja Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL), bet turpmākajos divos gados vienība jau piedalījās KHL. Tomēr militārais konflikts Ukrainas austrumos un Krimas okupācija liedza turpmāku dalību KHL.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!