Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa Profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpies uz 104. pozīciju, kas, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, ir kāpums par 41. pozīciju.

Aizvadītajā nedēļā Gulbis veiksmīgi startēja Stokhomas 250 punktu ATP turnīrā, kuru sāka no kvalifikācijas. Pamatturnīrā viņš iekļuva finālā, kur viņam neizdevās pieveikt grieķi Stefanu Cicipu. Šajās sacensībās viņš ieguva 162 ATP ranga punktus.

Līdz ar to Gulbim strauji izdevās pietuvoties ranga labāko simtniekam. TOP 100 latvietis nav bijis kopš 2016. gada augusta, savukārt 2017. gada jūlijā viņš bija noslīdējis līdz pat 589. pozīcijai.

Savukārt Latvijas otrā rakete Mārtiņš Podžus pēc 44 vietu krituma noslīdēja uz 487. pozīciju. Pārējie Latvijas tenisisti pasaules rangā atrodami ārpus pirmā tūkstoša – Roberts Grīnvalds ieņem 1378. vietu, Artūrs Lazdiņš ierindojas 1465. pozīcijā, Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš dala 1727. vietu, savukārt Mārtiņš Rocēns atrodams 1999. pozīcijā.

ATP ranga vadībā joprojām ir Rafaels Nadals, kuram nedaudz piekāpjas Novāks Džokovičs. Labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers, bet aiz viņa ir Huans Martins del Potro un Aleksandrs Zverevs. Marins Čiličs ir sestajā vietā, Dominiks Tīms un Kevins Andersons ir nākamajās pozīcijās, savukārt Džons Isners apsteidza Grigoru Dimitrovu un pakāpās uz devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!