Foto: DELFI.lt
Par Lietuvas hokeja izlases galveno treneri kļuvis kanādietis Daniels Lakruā, kurš kā spēlētājs un trenera asistents pieredzi smēlies Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Kā spēlētājs Lakruā NHL nospēlēja septiņas sezonas, kopā aizvadot 188 spēles, gūstot 11 vārtus, izdarot septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājot 379 soda minūtes. Viņš trenera arodam pievērsās 2002. gadā, bet kopš 2006. gada strādājis kā galvenā trenera palīgs NHL komandās Ņujorkas "Islanders", Tampabejas "Lightning", Ņujorkas "Rangers" un Monreālas "Canadiens".

Viņš Lietuvas izlases galvenā trenera amatā nomainīs vācieti Berndu Hāki. Hāke Lietuvu trenēja sešus gadus un pērn sekmēja izlases uzvaru pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā, kas ļāva kvalificēties A grupas turnīram nākamajā gadā.

Šobrīd Lietuvas Hokeja federācijas prezidents ir Daiņus Zubrus, kuram bijusi spoža NHL karjera. Viņš vēlas pārbūvēt valstsvienību, jo karjeru tajā noslēdza vairāki veterāni.

"Komandā notiks pārmaiņas. Pieņēmām lēmumu sākt jaunu ēru, tāpēc galvenā trenera amatam izvēlējāmies speciālistu ar jaunām idejām," skaidroja Zubrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!