Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien Kremļa kausa izcīņā jeb Maskavas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar 4-6, 7-5, 6-3 pieveica mājinieci Veru Zvonarjovu, sasniedzot pusfinālu.

Šī uzvara Sevastovai deva 185 WTA ranga punktus, un tas viņai nodrošina iespēju doties uz WTA sezonas noslēguma turnīru Singapūrā kā pirmajai rezervistei.

Mačs iesākās līdzīgā cīņā, taču Sevastovai izdevās izvirzīties vadībā ar breika pārsvaru, panākot rezultātu 4-3, taču pirmā seta izskaņa Krievijas tenisiste divreiz lauza Latvijas tenisistes servi un uzvarēja trīs geimus pēc kārtas.

Otrajā setā Sevastova ātri panāca rezultātu 2-0 un breika pārsvaru noturēja līdz desmitajam geimam, ka Zvonarjova izlīdzināja rezultātu. Taču seta izskaņa šoreiz veiksmīgāka bija tenisistei no Liepājas, kura svarīgā brīdī vēlreiz lauza pretinieces servi un droši aizvadīja serves geimu. Arī trešajā setā Sevastova uzvarēja divus geimus pēc kārtas, Zvonarjova atkal izlīdzināja rezultātu (3-3), bet liepājniece uzreiz atguva vadību, bet maču noslēdza pie pretinieces serves.

Sevastova pasaules rangā ir 11. pozīcijā un turnīrā izlikta ar piekto numuru, bet titulētā Zvonarjova šobrīd rangā atrodama 161. pozīcijā. Abām šī bija otrā savstarpējā spēle, bet iepriekš Sevastova ar Zvonarjovu tikās 2010.gadā Indianvelsā un piedzīvoja zaudējumu ar 2-6, 3-6.

Tagad pusfinālā Sevastova tiksies ar Tunisijas tenisisti Onsu Žabēru, kura pasaules rangā ieņem vien 101. vietu. Žabēra pusfinālā ar 7-5, 6-1 sagrāva Igaunijas tenisisti Aneti Kontaveitu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!