Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas ievadā Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Rodions Kurucs izcēlās ar precīziem tālmetieniem savu komandu spēlēs.

Bertāns un "Spurs" savā sezonas pirmajā spēlē ar rezultātu 112:108 (31:23, 25:29, 25:31, 31:25) pārspēja Minesotas "Timberwolves".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, realizējot trīs no četriem tālmetieniem. Viņš izcīnīja arī vienu atlēkušo bumbu, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un maču noslēdza ar "+/-" koeficentu +3.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Demars Derouzens, kuram tā bija debija šajā komandā oficiālā spēlē. Lamarkus Oldridžs guva 21 punktu un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas, bet 18 punktus iemeta Rūdijs Gejs. Savukārt "Timberwolves" sastāvā 27 punkti Džefa Tīga kontā, 23 punktus iemeta Džimijs Batlers, kurš publiski paziņojis, ka vēlas pārcelties uz citu komandu, bet 20 punkti bija Endrū Viginsam.

Savukārt Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" sezonu sāka ar zaudējumu, izbraukumā ar rezultātu 100:103 (29:24, 22:27, 25:32, 24:20) piekāpjoties Detroitas "Pistons".

Savā NBA debijā Kurucs nospēlēja 11 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem. Latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. " Kuruca "+/-" koeficents bija -3.

Līdz ar šo maču Kurucs kļuva par piekto latviešu basketbolistu, kurš izgājis laukumā oficiālā NBA spēlēs. Pirms tam to paveica Gundars Vētra, Andris Biedrinš, Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Keriss Leverts, 23 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 17 punkti bija Džeretam Alenam. Uzvarētāju sastāvā ar 26 punktiem izcēlās Bleiks Grifins, 24 punkti un 20 atlēkušās bumbas bija Andrē Dramondam, bet 19 punktus guva Redžijs Džeksons.

Pie uzvaras tika bez latvieša Kristapa Porziņģa spēlējošā Ņujorkas "Knicks", kas savā laukumā ar 126:107 pārspēja Atlantas "Hawks". Tims Hārdevejs sekmēja savas komandas uzvaru ar 31 gūto punktu, savukārt Eness Kanters izcēlās ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Atlantas komandā Taurīns Prinss sameta 21 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!