Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastija Sevastova Kremļa kausa izcīņā jeb Maskavas WTA "Premier" sērijas turnīra otrajā kārtā trešdien ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-4 pārspēja Jūliju Putincevu no Kazahstānas un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Aizraujošais duelis ilga divas stundas un 20 minūtes. Sevastova pirmajā setā bija nonākusi iedzinējos ar rezultātu 0-3 un 2-5, bet pēc tam viņa sakārtoja savu spēli un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Otrajā setā Latvijas tenisiste turpināja spēlēt ļoti pārliecinoši un ieguva breika pārsvaru, tomēr Putinceva rezultātu izlīdzināja. Tad ritēja līdzīga cīņa, bet 12. geimā Kazahstānas tenisiste lauza servi un uzvarēja otro setu.

Trešajā setā tenisistes apmainījās ar uzvarētiem pretinieces serves geimiem, bet Sevastova mirkli vēlāk to izdarīja vēlreiz un izvirzījās vadībā ar 4-2. Saspringtā cīņā ar fantastiskām izspēlēm tenisiste no Liepājas šo maču spēja novest līdz uzvarai.

Sevastova ir pasaules ranga 11. numurs un šī turnīra piektā rakete, bet Putinceva pasaules rangā ir 48. vietā. Līdz šim Sevastova un Putinceva savā starpā bija spēkojušās divas reizes, katrai tiekot pie viena panākuma.

Sevastova ceturtdaļfinālā sacentīsies ar pasaules ranga 161. vietas īpašnieci un turnīra mājinieci Veru Zvonarjovu, kura savā otrās kārtas cīņā trešdien negaidīti ar 6-1, 6-2 sagrāva turnīra otro numuru Karolīnu Plīškovu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!