Basketbola klubam "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas B grupas mačā pret Spānijas klubu Mursijas UCAM otrdien bija problēmas cīņā par atlēkušajām bumbām, taču attaisnojumi netiek meklēti un komanda gatavojas tālākajām cīņām, uzsver kluba galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Ventspils" ar 85:91 (17:21, 21:18, 20:28, 27:25) piekāpās UCAM komandai, piedzīvojot otro neveiksmi šīs sezonas Čempionu līgas turnīrā.

"Domāju, ka spēlējām diezgan labi, taču nepieciešamo līmeni nespējām noturēt visu maču," pēc spēles preses konferencē sacīja Štelmahers. "Viņi guva vairākus svarīgus tālmetienus no aptuveni septiņu metru attāluma, bet mums bija nelielas problēmas cīņā par atlēkušajām bumbām. Nemeklējam attaisnojumus, bet dodamies uz priekšu un gatavojamies nākamajiem mačiem."

"Ventspils" sastāvā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Ingus Jakovičs, bet Ārons Džonsons pievienoja 15 punktus. Savukārt 14 punkti Rihardam Lomažam, kamēr 13 punktus iemeta Entonijs Bīns.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 savā laukumā zaudēja Polijas čempionei Vloclavekas "Anwil".

Vēl šajā grupā spēlē Avelīno "Sidigas" no Itālijas, Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod, Vācijas vienība Ludvigsburgas "MHP Riesen", Turcijas klubs Bandirmas "Banvit" un Francijas vienība "Le Mans".

Latvijas čempione "Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!