Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis pirmdien pārvarēja Stokholmas ATP 250 punktu turnīra kvalifikāciju un nodrošināja sev vietu pamatturnīrā.

Kvalifikācijas izšķirošās, otrās, kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 6-1, 6-4 pārspēja Francijas tenisistu Žiljēnu Beneto.

Gulbis pirmajā setā kortā rādīja dominējošu sniegumu – divas reizes pēc kārtas lauza pretinieka servi un izvirzījās vadībā ar 5-0. Beneto izdevās nepalikt "sausā" un uzvarēt vienu geimu, bet latvietis pēc tam pārliecinoši noslēdza pirmo setu. Otrajā setā cīņa jau bija līdzīgāka, bet sestajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas un realizēja otro. Atlikušajā mačā viņš šo pārsvaru nosargāja.

Gulbis šonedēļ ATP rangā ir 145. vietā un Stokholmas turnīra kvalifikācijā bija izsēts ar septīto numuru. Beneto rangā ieņem 61. pozīciju un bija galvenais favorīts tikšanai uz pamatturnīru. Šī abiem tenisistiem bija piektā savstarpējā spēle, un līdz šim Beneto bija uzvarējis visās četrās spēlēs.

Svētdien Latvijas tenisists kvalifikācijas pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:1) apspēlēja mājinieku Markusu Ēriksonu, kurš ir planētas 374.rakete un turnīrā bija saņēmis īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!