Foto: LETA
Pie negaidītas uzvaras "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā sestdien tika viena no turnīra vājākajām vienībām "Liepāja", kas savā laukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pārspēja iepriekšējo divi gadu Latvijas čempionu "Kurbadu".

Šīs spēles rezultātu 38.minūtē atklāja "Kurbads" hokejists Edgars Brancis, tomēr tikai divas minūtes vēlāk Romāns Ņekļudovs panāca neizšķirtu.

Uzvarētājs tika noskaidrots trešajā trešdaļā, bet pirmo soli pretī uzvarai atkal spēra "Kurbads", jo 53.minūtē Edgars Homjakovs viesiem atjaunoja vadību. Tomēr arī šoreiz tas nebija uz ilgu laiku, jo 58.minūtē neizšķirtu panāca Ričards Fomins.

Savukārt uzvaru liepājnieki nodrošināja vien 21 sekundi pirms beigām, kad panākumu nesošos vārtus guva Bruno Zabis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien "Mogo" ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja pagājušās sezonas vicečempioni "Zemgale"/"Latvijas Lauksaimniecības universitāte" (LLU), turklāt izvirzījās arī kopvērtējuma vadībā.

Šī mača rezultāts tika atklāts vien 55 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām, kad "Mogo" komandu vadībā izvirzīja Elviss Želubovskis. Tiesa, vēl līdz pārtraukumam Jelgavas vienība pamanījās panākt izlīdzinājumu - vārtus 11 sekundes pirms beigām iemeta Vladislavs Adeļsons.

Noslēdzošajā trešdaļā "Mogo" gan spēja nodrošināt uzvaru, jo 50.minūtē ar precīzu metienu izcēlās Vladimirs Mamonovs, bet nepilnas sešas minūtes vēlā Juris Ziemiņš panāca jau divu vārtu pārsvaru.

Pirms tam citā OHL mačā graujošu uzvaru izcīnīja hokeja skola "Rīga", kas savā laukumā ar 8:0 (5:0, 2:0, 1:0) sagrāva "Lido".

Uzvarētāju rindās ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Biškins, kamēr vienus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles pievienoja Renārs Undelis.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 20 punktiem astoņos mačos izvirzījusies "Mogo", bet no tās par punktu atpaliek "Prizma", kas gan aizvadījusi jau deviņas spēles. Trešā ar 15 punktiem desmit cīņās ir čempione "Kurbads", 14 punkti ir "Zemgale"/LLU un "Rīga" hokejistiem. Visbeidzot sestā ar pieciem punktiem ir "Liepāja", kamēr trīs punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!