Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien atzīstami debitēja Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, tomēr viņa pārstāvētā komanda "Barcelona Lassa" viesos ar 75:95 piekāpās Maskavas CSKA.

Šmits sev atvēlētajās nepilnās deviņās minūtēs guva septiņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un bloķēja vienu pretinieku metienu. Valmierieša kontā arī viena kļūda, divas piezīmes un divi izprovocētie pretinieku pārkāpumi.

Latvijas basketbolists laukumā devās trešās ceturtdaļas vidū, kad CSKA bija jau 19 punktu pārsvars. Neilgi pēc tam viņš iemeta trijnieku, bet līdz trešās ceturtdaļas beigām nospēlētajās sešās minūtēs bija guvis septiņus punktus. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Šmits izcēlās ar bloķētu metienu un izcīnītu atlēkušo bumbu, bet pēc nospēlētām divām ar pusi minūtēm tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

CSKA rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Korijs Higinss, bet 17 punktus guva Nando de Kolo. "Barcelona Lassa" sastāvā 15 punktus guva Kails Kuričs, bet Šmits bija ceturtais rezultatīvākais komandā.

Lieliska debija, savai komandai gan arī zaudējot, ULEB Eirolīgā padevās Žanim Peineram. Latvijas basketbolists guva 12 punktus, bet Stambulas "Darussafaka" ar 93:109 piekāpās Eirolīgas čempionei "Real Madrid".

Peineram bija ceturtais lielākais spēles laiks komandā, nospēlētajās 20:26 minūtēs viņš guva 12 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Peinera spēlētāja lietderības indekss bija "+13", kas bija otrs labākais komandā.

Šajā sezonā seši Latvijas basketbolisti spēlē Eirolīgas komandās. Ceturtdien "Darussafaka" rindās debiju Eirolīgā piedzīvoja Žanis Peiners, bet piektdien dalību Eirolīgā sāks Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pireju "Olympiacos", Dairis Bertāns un Milānas "Olimpia", kā arī Anžejs Pasečņiks un spāņu vienība "Herbalife".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!