Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Sauso" uzvaru Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins.

Merzļikina pārstāvētā Šveices vicečempione "Lugano" H grupas mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja pagājušās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju Jiveskiles JYP no Somijas, vienībai saglabājot labas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Latvijas vārtsargs šajā spēlē atvairīja visus 22 pretinieku izpildītos metienus.

Lugāno komandas labā abus vārtus pirmajā un trešajā trešdaļā iemeta Gregorijs Hofmans.

H grupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 15 punktiem piecos mačos ir Plzeņas "Škoda" no Čehijas, kamēr ar sešiem punktiem seko JYP un "Lugano". Savukārt ceturtā ar trim punktiem ir Slovākijas vienība Banskas Bistricas "05 iClinic".

Nākamnedēļ "Lugano" atkal spēkosies pret JYP, abām vienībām noskaidrojot, kura sasniegs izslēgšanas turnīru.

Vēl otrdien latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts izpildīja divas rezultatīvas piespēles, taču viņa un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Čehijas vienība Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 2:3 (0:1, 2:0, 0:2) piekāpās Stūrhamāras "Hamar" no Norvēģijas.

Pēc šīs neveiksmes "Ocelārži" komandai ir zudušas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Bukartam šie bija pirmie rezultativitātes punkti šajā IIHF Čempionu līgas sezonā. Otrdienas mačā viņš laukumā pavadīja 16 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Galviņš nospēlētajās 18 minūtēs un 48 sekundēs izpildīja divus metienus, bloķēja divus pretinieku raidījumus un tika pie lietderības koeficienta -2.

E apakšgrupā līderpozīcijā ar 12 punktiem piecās spēlēs ir Tamperes "Tappara" vienība no Somijas, tālāk ar astoņiem punktiem seko Stokholmas "Djurgarden" no Zviedrijas, seši punkti ir "Hamar" hokejistiem, bet tabulu ar trim punktiem noslēdz "Ocelārži" vienībai.

Otrdien maču IIHF Čempionu līgā aizvadīja arī uzbrucēja Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kas F apakšgrupas spēlē viesos ar 2:3 (0:0, 2:3, 0:0) piekāpās Somijas klubam Oulu "Karpat", arī atvadoties no izredzēm izkļūt no grupas.

Neviens no latviešu hokejistiem šajā mačā nepiedalījās.

F grupas kopvērtējuma vadībā ar 12 punktiem piecās spēlēs atrodas "Karpat", kam ar astoņiem punktiem četros mačos seko Nirnbergas "Ice Tigers" no Vācijas. Trešā ar četriem punktiem piecās cīņās ir "Mountfield", bet trīs punkti četros mačos - Ruānas "Dragons" hokejistiem no Francijas.

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pirms trim gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros triumfēja zviedru klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", bet šogad trofeju ieguva Jiveskiles JYP no Somijas.

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs astotdaļfinālu. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Aizvadītās sezonas finālā somu vienība Jiveskiles JYP ar rezultātu 2:0 apspēlēja Vekšes "Lakers" no Zviedrijas.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!