Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" saspēles vadītājs Dežonte Marejs pārbaudes spēlē pārrāvis ceļgala krusteniskās saistes un ilgu laiku nevarēs palīdzēt savai komanai, vēsta komandas paziņojums.

Pārbaudes spēles, kurā "Spurs" ar rezultātu 93:108 piekāpās Hjūstonas "Rockets", otrajā ceturtdaļā Marejs caurgājienā guva savainojumu. Jau uzreiz pēc šīs epizodes bija redzams, ka trauma ir nopietna.

Vēlāk pēc magnētiskās rezonanses veikšanas kluba preses dienests apstiprināja, ka basketbolists pārrāvis ceļgala klusteniskās saites. Parasti šādu savainojumu dēļ basketbolistiem nākas izlaist sezonu.

Pagājušajā sezonā Marejs izcīnīja sev vietu "Spurs" komandas pamatsastāvā un vidēji spēlē guva 8.1 punktu un izdarīja 5,7 atlēkušās bumbas. Arī šogad pēc Tonija Pārkera došanās uz Šarlotas "Hornets" Marejs bija paredzēts kā pamatsastāva spēlētājs, tāpēc komandai tas ir liels trieciens.

"Man ir žēl komandas, jo mēs visi rēķinājāmies ar Dežonti. Viņš tik smagi strādāja, lai kļūtu labāks, bet šis savainojums ir ļoti liels trieciens," sacīja galvenais treneris Gregs Popovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!