Foto: AP/Scanpix/LETA

Savu pirmo rezultativitātes punktu jaunajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā pirmdien guva latvietis Zemgus Girgensons, kura rezultatīvā piespēle palīdzēja Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:2 (1:0, 3:1, 0:1) pārspēt Lasvegasas "Golden Knights", kas pagājušajā sezonā spēlēja Stenlija kausa finālā.

Girgensons ar rezultatīvo piespēli otrajā periodā palīdzēja "Sabres" vienībai gūt ceturtos vārtus un panākt rezultātu 4:1. Latvietis piedalījās izspēlē, kas noslēdzās ar Džeisona Pominvila precīzo metienu no vārtu priekšas.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 14:53 minūtes, no kurām 2:22 minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu. Spēli latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Pirmos "Sabres" vārtus spēles 15. minūtē guva komandai guva Džeks Eikels, bet tad viņš 10 minūtes vēlāk dubultoja savas komandas pārsvaru. Ērika Haula pēc brīža Lasvegasas komandai vienu "golu" atspēlēja, bet pēc nepilnas pusminūtes Marko Skandella atjaunoja divu vārtu pārsvaru. 30. minūtē vārtus guva Pominvils, bet trešajā periodā "Golden Knights" otros vārtus guva Džonotans Maršeso.

"Sabres" hokejisti trīs spēlēs izcīnījuši četrus punktus, kas Austrumu konferences kopvērtējumā dod ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!