Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpās uz savas karjeras rekordaugsto 12. pozīciju un oficiāli atguva valsts pirmās raketes godu. Savukārt Jeļena Ostapenko noslīdēja uz 18. vietu.

Jau vēstīts, ka Sevastova svētdien Pekinā pirmo reizi spēlēja "Premier" sērijas turnīra finālā, kurā sīvā cīņā piekāpās dānietei Karolīnai Vozņacki. Šis panākums viņai deva 650 WTA ranga punktus, kas ļāva no 20. vietas pakāpties uz 12. Līdz šim Sevastovas karjeras rekords bija 15. pozīcija, ko viņa sasniedza pagājušajā gadā.

Ne tik veiksmīgs Pekinas turnīrs bija Jeļenai Ostapenko, kura no 13. pozīcijas noslīdēja uz 18. vietu. Ostapenko Pekinā izstājās otrajā kārtā un neaizstāvēja pagājušajā gadā nopelnītos ranga punktus par pusfināla sasniegšanu. Pirmdien Ostapenko uzsāks Honkongas "International" sērijas turnīru.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 356. vietu, bet Daniela Vismane atrodama 565. pozīcijā. Vēl Alise Černecka pakāpusies uz 979. vietu.

WTA ranga līderpozīcijā līdere joprojām ir Simona Halepa, kurai seko Pekinas turnīra uzvarētāja Karolīna Vozņacki, bet trešajā vietā ir Angelika Kerbere. Naomi Osaka pakāpās uz ceturto vietu, Eļina Svitoļina saglabāja piekto pozīciju, bet Karolīna Plīškova ierindojas sestajā pozīcijā. Trīs vietu kritumu piedzīvoja Petra Kvitova, kura tagad ir septītajā vietā, bet TOP 10 atrodas arī Sloeina Stīvensa, Jūlija Gērgesa un Kiki Bertensa.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pakāpās par vienu vietu un ierindojas 143. pozīcijā, savukārt Mārtiņš Podžus atrodams 434. pozīcijā. Ārpus pirmā tūkstoša atrodami Roberts Grīnvalds (1378.), Artūrs Lazdiņs (1464.), Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš (1716.) un Mārtiņš Rocēns (1959.)

ATP rangā Rafaels Nadals, Rodžerds Federers un Novāks Džokovičs ir pirmajā trijniekā, bet aiz viņiem ierindojas Huans Martins del Potro, Aleksandrs Zverevs, Marins Čiličs un Dominiks Tīms. Kevins Andersons pakāpās uz astoto vietu un apsteidza Grigoru Dimitrovu, bet TOP 10 noslēdz Džons Isners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!