Foto: AP/Scanpix/LETA

Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki svētdien Pekinas WTA "Premier" finālmačā pret Latvijas pārstāvi Anastasiju Sevastovu spēlējusi ļoti solīdi un nav pasniegusi nekādas "dāvanas", lai gan arī pašai bijušas iespējas mainīt spēles gaitu, pēc dueļa atzina Sevastova.

Kā ziņojām, Sevastova svētdien Pekinas turnīra finālā skaistā spēlē ar 3-6, 3-6 zaudēja planētas otrajai raketei Vozņacki.

"Domāju, ka spēles sākumu Vozņacki aizvadīja ļoti labi. Man bija iespējas otrajā setā — domāju, tur rezultātam vajadzēja būt ciešākam. Iespējams, man būtu iespējas pat uzvarēt," turnīra rīkotāji citē Sevastovas teikto.

"Vozņacki visu maču aizvadīja labi — viņa man nepasniedza nekādas dāvanas. Šī bija grūta spēle. Iespējams, izspēļu beigās man pietrūka stabilitātes. Tas arī bija galvenais iemesls — pieļāvu vairāk kļūdu, nekā tas ir nepieciešams," uzsvēra Latvijas pārstāve.

Pekinas turnīrs Sevastovai bija ļoti veiksmīgs. Pirmdien jaunākajā pasaules rangā viņa pakāpsies uz 12. vietu, kas ir viņas karjeras rekords, turklāt sportiste atgūt Latvijas pirmās raketes godu, atņemot to Jeļenai Ostapenko.

Sevastova šosezon sasniedza trešo WTA finālu. Šis viņai ir sekmīgākais gads profesionālajā tenisā, jo Latvijas pārstāve šosezon kopumā ir izcīnījusi jau 39 uzvaras, kamēr pērn viņa tika pie 37 panākumiem.

"Sevastova ir bīstams pretinieks. Ja nejūties savā labākajā formā, viņa var to izmantot, turklāt viņas izspēles nemēdz būt vienādas," pauda Vozņacki, kura Sevastovu uzvarējusi visās piecās savstarpējās spēlēs. "Mans uzdevums bija vairāk viņu nodzenāt pa laukumu."

Vozņacki svētdien izcīnīja savu 30. WTA titulu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!