Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien Pekinas "Premier" sērijas turnīra finālā ar rezultātu 3-6, 3-6 zaudēja Dānijas tenisistei Karolīnai Vozņacki, kura pasaules rangā ieņem otro pozīciju.

Pasaules ranga 20. raketei Sevastovai arī ar piekto mēģinājumu neizdevās pārspēt Vozņacki. Šajā turnīrā Sevastova nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kas pirmdien viņai rangā ļaus pakāpties uz 12. vietu un atgūt Latvijas pirmās raketes godu.

Pusotru stundu garā spēle ritēja ļoti līdzīgā cīņā. Pirmajā setā bija tikai divas breika iespējas, un abas sestajā geimā bija Vozņacki. Vienu Sevastova atspēlēja, bet ar otro piegājienu dāniete lauza Latvijas tenisistes servi. Cīņa turpinājās līdzīgi, bet Sevastova netika pie iespējas izlīdzināt rezultātu.

Otrajā setā Vozņacki izvirzījās vadībā ar 4-1, tomēr tad Sevastova sāka atspēlēties. Viņa atspēlēja breiku, nosargāja savu servi un astotajā geimā varēja izlīdzināt mača rezultātu. Tomēr ar trīs breikbumbām nepietika, lai panāktu neizšķirtu rezultātu šajā setā. Sevastova noslēgumā piedzīvoja zaudējumu ļoti saspringtā mačā.

Šis Sevastovai bija karjeras nozīmīgākais fināls. Līdz šim viņai bija uzvarējusi tikai "International" sērijas turnīros, bet "Premier" kategorijas finālā spēlēja pirmo reizi.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!