Rīgas "Prizma" komanda sestdien izcīnīja uzvaru Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā, atgriežoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

"Prizma" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja "Lido" vienību.

Ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem izcēlās Miks Lipsbergs, bet pa reizei precīzi meta Rihards Ķuzis, Edijs Brahmanis un Sandis Grīnbergs. Zaudētājiem atzīmējās Edgars Kamoliņš un Igors Maloļetkins.

Tikmēr iepriekšējo divu sezonu čempione "Kurbads" viesos ar rezultātu 10:3 (4:0, 4:1, 2:2) guva virsroku pār hokeja skolu "Rīga".

Uzvarētājiem ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli izcēlās Renārs Valters, bet vēl pa vārtiem guva Toms Hartmanis, Artūrs Logunovs, Mārtiņš Cipulis, Edgars Homjakovs, Lauris Rancevs, Juris Upītis un Jānis Straupe. Savukārt trīs rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Deivids Sarkanis.

Mājiniekiem vārtus guva Aleksandrs Biškins, Kristaps Skrastiņš un Romāns Glazkovs.

Vēl sestdien "Zemgale"/LLU viesos ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja "Liepāju".

Jelgavniekiem vārtus guva Artūrs Homjakovs, Rinalds Rosinskis un Juliāns Misjus. "Sauso" maču vārtos aizvadīja Reinis Petkus, kurš atvairīja visas 18 pretinieku mestās ripas.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 19 punktiem astoņās spēlēs ir "Prizma", kam ar 17 punktiem septiņos mačo seko "Mogo". Tālāk ar 15 punktiem seko "Kurbads", 11 punkti ir "Zemgale"/LLU hokejistiem, astoņus punktus guvusi "Rīga" komanda, divi punkti ir "Liepājai", bet "Lido" šobrīd ir bešā.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!