Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā ar rezultātu 6-4, 6-4 uzvarēja "US Open" čempioni Naomi Osaku no Japānas un sasniedza finālu.

Sevastovai šī uzvara garantēja 650 WTA ranga punktus, un tas viņai pasaules rangā ļaus pakāpties uz 12. pozīciju. Tas viņai būs jauns karjeras rekords. Iepriekš šajā turnīrā viņa atguva valsts pirmās raketes godu.

Finālā Sevastovas pretiniece būs Dānijas tenisistes Karolīnas Vozņacki, kura ir pasaules ranga otrajā vietā, un mājinieces Vanas Cjanas (28. vieta) pāra uzvarētāja.

Spēles pirmie geimi iesākās līdzīgā cīņa, bet vēlāk Sevastova lauza Osakas servi un panāca rezultātu 4-3. Noslēgumā atkal abas tenisistes atkal veiksmīgi spēlēja pie savas serves, un pirmo setu Latvijas tenisiste uzvarēja ar 6-4.

Otrajā setā Sevastova jau piektajā geimā izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru, bet nedaudz vēlāk viņa neizmantoja vēl divas breikbumbas. Osaka pēc medicīniskā pārtraukuma rezultātu izlīdzināja, taču Sevastova atkal ar savu aktivitāti atguva vadību un droši noslēdza spēli.

Sevastova līdz šim nav uzvarējusi "Premier" sērijas turnīrā. Visi trīs WTA vienspēļu tituli viņai gūti "International" sērijas sacensībās.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!