Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atskaitījusi Turcijas pilsētu Erzrumu no pretendentiem uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu kandidātiem, kuru līdz ar to paliek trīs, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu kandidē Zviedrijas galvaspilsēta Stohkolma, Kanādas pilsēta Kalgari un divu Itālijas pilsētu — Milānas un Kortīnas d'Ampeco — kopīgais pieteikums.

SOK prezidents Tomass Bahs pēc izpildkomitejas sēdes apstiprināja, ka uz SOK sesiju tiek virzīti trīs pieteikumi, kuriem, visticamāk, visiem tiks dota zaļā gaisma pretendēšanai uz 2026. gada spēļu rīkošanu. Šī sesija notiks 8. un 9. oktobrī.

Kā zināms, Stokholmas pieteikumā iesaistīta arī Latvija, kurā Zviedrijas pieteikuma uzvaras gadījumā notiktu renes sporta veidu sacensības, jo Siguldas trase tam atzīta par piemērotu.

Erzrumas pieteikumā SOK saskatīja vairākas problemātiskas sadaļas, ieskaitot transportu, telekomunikācijas un lidostas. Starp citu, Turcija renes sporta sacensības piedāvāja aizvadīt Soču trasē, kurā notika 2014. gada ziemas olimpiskās spēles.

Turcijai ieteikts nākotnē rīkot vairāk ziemas sporta sacensības, lai iegūtu lielāku pieredzi šajā jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!