Foto: F64
Latvijas izlases basketbolistu Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" komanda ceturtdien bez lielām grūtībām sasniedza Grieķijas kausa ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla mačā pagājušās sezonas kausa vicečempioni "Olympiakos" savā laukumā ar 85:70 (19:14, 26:18, 25:16, 15:22) uzvarēja citu valsts augstākās līgas vienību Atēnu "Holargos".

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 21 minūti un 12 sekundes, kuru laikā iemeta 11 punktus. Viņš grozā trāpīja divus no pieciem divpunktniekiem, vienu no trim trejačiem un visus četrus soda metienus. Latvieša kontā arī trīs rezultatīvas piespēles un divas piezīmes.

Savukārt Timma nospēlētajās 20 minūtēs un astoņās sekundēs izcēlās ar četriem punktiem. Viņš iemeta divus no četriem divpunktniekiem, bet abi tālmetieni lidoja mērķim garām. Basketbolists atzīmējās arī ar četrām rezultatīvām piespēlēm un divām piezīmēm.

Strēlnieks slavenajā "Olympiakos" klubā uzsācis savu otro sezonu, bet Timma par viņa komandas biedru kļuva šajā vasarā, nedaudz negaidīti pārceļoties no Spānijas vienības Vitorijas "Baskonia".

Savukārt trešdien zaudējumu kausa astotdaļfinālā piedzīvoja Rolanda Freimaņa pārstāvētā "Lemnos" komanda, kas viesos ar 81:91 (16:17, 19:22, 29:23, 17:29) piekāpās "Peristeri".

Freimanis jaunās komandas rindās nepilnās 22 minūtēs iemeta septiņus punktus, realizējot divus no četriem divpunktniekiem un trīs no četriem "sodiņiem", bet visi viņa četri tālmetieni lidoja grozam secen. Latvieša kontā arī trīs atlēkušās bumbas.

Iepriekšējās sezonas lielāko daļu Freimanis pavadīja Turcijas klubā "Gaziantep".

Pirms tam zaudējumu Grieķijas kausa 1/32 finālā piedzīvoja Toma Leimaņa pārstāvētā valsts otrās līgas komanda Amaljadas "Koroivos", lai gan latvietis šajā cīņā pamanījās gūt 42 punktus.

Iepriekšējā sezonā par Grieķijas kausa ieguvējiem kļuva Atēnu AEK basketbolisti, kuri finālā ar 88:83 pārspēja "Olympiakos". Pirejas vienība par kausa ieguvēju kļuvusi deviņas reizes, kas ir visu laiku otrais labākais sasniegums. Tiesa, iepriekšējo reizi tas izdevās 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!