Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Portugāles futbola izlases sastāvā dalībai tuvākajās divās spēlēs nav iekļauts tās kapteinis, pasaules futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu, pret kuru izvirzītas apsūdzības par iespējamo izvarošanu pirms deviņiem gadiem.

Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs izvēlējies Ronaldu neizsaukt uz valstsvienību pirms UEFA Nāciju līgas spēles pret Poliju un draudzības mača pret Skotiju. Tiesa, nav skaidrības, vai Ronaldu atstāšana ārpus valstsvienības saistīta ar pēdējā laikā aktualizēto seksa skandālu.

Kā vēsta ārvalstu masu mediji, Ronaldu ticies ar Santušu un Portugāles Futbola federācijas prezidentu Fernandu Gomešu. Pēc tikšanās izlemts, ka šoreiz labāk būšot "Juventus" futbolistu neiesaistīt izlases spēlēs. Tiesa, tikšanās laikā futbolists nevienā brīdī nav licis noprast, ka viņam būtu šaubas par turpmāko spēlēšanu valstsvienībā.

Pēc Portugāles izlases zaudējuma Pasaules kausa astotdaļfināla spēlē pret Urugvaju portugāļu zvaigzne ne reizi nav palīdzējis valstsvienībai.

Ziņots, ka ASV policija atkal sākusi izmeklēt 2009. gada jūnijā notikušo incidentu starp Ronaldu un bijušo amerikāņu modeli Ketrīnu Majorgu, kura apgalvo, ka portugāļu futbolists viņu 2009. gada 13. jūnijā izvaroja Lasvegasas viesnīcas luksusu numurā.

Pagājušajā nedēļā ar plašu publikāciju šīs lietas sakarā klajā nāca Vācijas žurnāls "Der Spiegel", kas ieguvis Majorgas liecības un citus faktus, kuros tiek apgalvots, ka savulaik Ronaldu ar bijušo modeli noslēdzis konfidencialitātes līgumu, lai tā klusētu par notikušo. Tiek minēts, ka Ronaldu samaksājis Majorgai vairāk kā 320 000 eiro kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!