Foto: F64

Latvijas vadošais futbola tiesnesis Andris Treimanis, viņa asistenti Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonnikovs, kā arī vēl trīs citi Latvijas tiesneši otrdien debitēja prestižajā UEFA Čempionu līgā.

Latvijas arbitri tiesāja Čempionu līgas F grupas spēli starp franču klubu Lionas "Olympique" un Ukrainas vienību Doņeckas "Šahtar", kas risinājās Francijā. Tukšu tribīņu priekšā spēle beidzās ar 2:2 (1:0).

Abus vārtus "Šahtar" rindās guva pieredzējušais brazīlietis Žuniors Moraešs, panākot 2:0, bet otrajā puslaikā īsā laikā rezultātu izlīdzināja Musā Dembelē un Leo Dubuā.

Abu komandu spēlētāji kopumā bija disciplinēti, jo mača laikā neizvērtās lielas nesaskaņas un tika parādīta tikai viena dzeltenā kartīte. Līdz ar to Latvijas tiesnešiem nebija jāiesaistās konfliktu izšķiršanā. Tiesnešu brigādei gan bija saspringta spēles izskaņa, jo Lionas vienība izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, kā arī "Šahtar" futbolists bumbu sita pret vārtu pārliktni.

Ceturtais tiesnesis šajā spēlē bija Raimonds Tatriks, bet vārtu gala līnijas tiesnešu funkcijas pildīja Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs.

Latvijas arbitri vēl nekad iepriekš nebija tiesājuši UEFA prestižākā klubu turnīra spēles.

Maču nevarēja apmeklēt skatītāji, jo Lionas klubam ir jāizcieš sods par skatītāju sarīkotajām nekārtībām iepriekš.

Pirmajā spēlē "Olympique" pārsteidzoši ar 2:1 apspēlēja citu šīs apakšgrupas komandu Mančestras "City", kas ir Anglijas čempione. Tikmēr "Šahtar" grupu turnīru sāka ar neizšķirtu 2:2 pret vācu klubu "Hoffeinheim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!