Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē piedzīvoja sagrāvi ar rezultātu 0-6, 0-6 ķīnietei Vanai Cjanai.

Ostapenko šajā 55 minūšu ilgajā mačā nespēja izrādīt pretestību pretiniecei, un vienā no pārtraukumiem viņa trenerim Andim Juškam sacīja, ka sāpošā rokas locītava traucē viņai spēlēt. Pirms pēdējā geima mačā pie Latvijas tenisistes atnāca fizioterapeite, kura pamasēja roku, tomēr tas neglāba viņu no "sausā" zaudējuma.

Ostapenko šajā mačā pieļāva 10 dubultkļūdas un trāpīja 45 % no pirmajām servēm, bet ķīniete spēja izdarīt trīs netveramas serves un pieļāva tikai vienu dubultkļūdu, kā arī trāpīja 71 % no pirmajām servēm.

Līdz ar to Ostapenko nespēja šajā turnīrā aizstāvēt pagājušajā gadā Pekinā nopelnītos 390 WTA ranga punktus. Šogad viņa nopelnīja 65 punktus, kas nākamajā nedēļā WTA rangā liks piedzīvot četru vai piecu pozīciju kritumu.

Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas.

Savukārt Pekinas turnīru turpina Anastasijas Sevastova, kura otro kārtu pārvarēja bez cīņas. Viņa trešajā kārtā trešdien tiksies ar horvātieti Donnu Vekiču.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!