Foto: LETA
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē piektdien Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 3:0 (0:0) otrajā puslaikā nokārtoja uzvaru pret "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) vienību.

Vārtus uzvarētāju sastāvā guva Aleksejs Višņakovs, Aleksandrs Prudņikovs un Deniss Davidovs.

Spēles pirmajā puslaikā abām komandām netrūka iespēju panākt pārsvaru, taču rezultāts pirmo 45 minūšu laikā tā arī netika atklāts. Otrajā puslaikā laika apstākļi nelutināja nedz futbolistus, nedz līdzjutējus, jo bija pamatīgs lietus, kas apgrūtināja spēles gaitu.

Otrajā mača nogrieznī "Metta"/LU vienā no epizodēm aizskrēja bīstamā uzbrukumā un sitienu pa vārtiem grasījās izpildīt Ņikita Ivanovs, taču viņam pa kājām netīšām iesita komandas biedrs Vans Deivs Harmons, "noraujot" epizodi un gandrīz nopietni savainojot Ivanovu.

Pēc brīža 65.minūtē jau galvenie notikumi risinājās otrā laukuma pusē, kur bumbu saņēma Višņakovs un veiksmīgi tika garām aizsargam, izbrīvējot sev sitiena pozīciju. Višņakovs bumbu raidīja tālajā vārtu stūrī, gūstot savus devītos vārtus šosezon. Savukārt vēlāk 71.minūtē bumbu ar galvu vārtos sita Prudņikovs, bet 89.minūtē 11 metru sitienu realizēja Deniss Davidovs, jo iepriekš savā soda laukumā noteikumus pārkāpa Dāvis Ošs.

Šosezon "Metta"/LU un "Spartaks" savā starpā līdz šim bija tikušās trīs reizes, visās reizēs pārākumu izrādot jūrmalniekiem - 3:0, 3:1 un 4:3. Tiesa, abu komandu iepriekšējā tikšanās bija ļoti dramatiska, jo dueļa izskaņā jūrmalnieki atspēlējās no rezultāta 1:3, bet "Metta"/LU sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā cīņā izcēlās Vladislavs Fjodorovs.

"Metta"/LU pēc savā vēsturē virslīgā garākās trīs uzvaru sērijas pašlaik vietējā čempionātā piedzīvojusi zaudējumus trīs iepriekšējās spēlēs. Tikmēr "Spartaks" bez uzvarām bija jau trīs mačos pēc kārtas, tādējādi stipri apgrūtinot savas izredzes aizstāvēt titulu - cerības šobrīd palikušas vairs tikai teorētiskas. Tagad klubam galvenais uzdevums ir cīnīties par vietu nākamās sezonas Eirkausos, kur iekļūs virslīgas četras spēcīgākās komandas.

Pārējie trīs 23.kārtas mači virslīgā tiks aizvadīti sestdien - "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) uzņems "Liepāju"/"Mogo", "Ventspils" savu skatītāju priekšā mērosies spēkiem ar "Jelgavu", bet Latvijas galvaspilsētas derbijā RFS uzņems "Riga" futbolistus.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 50 punktiem 22 spēlēs ir "Riga", kamēr 46 punkti 21 mačā ir RFS, bet trešā ar 46 punktiem 22 cīņās ir "Ventspils". Ceturtā ar 37 punktiem ir "Spartaks", kamēr ar 21 spēlē sakrātiem 36 punktiem ir "Liepāja"/"Mogo".

Savukārt 18 punktus 22 mačos iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem 23 spēlēs tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar diviem punktiem 21 duelī ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!