Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Trešdien Austrijas pilsētā Insbrukā notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā elites vīru individuālajā braucienā Latvijas izlases sportists Toms Skujiņš izcīnīja 44. vietu. Par pasaules čempionu tikmēr pirmo reizi karjerā kļuva austrālietis Roans Deniss, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Trešdien savu otro startu Insbrukā notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā aizvadīja 27 gadus vecais Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Ja svētdien carnikavietis sekmēja "Trek – Segafredo" vienības septīto pozīciju komandu braucienā, tad šodien Toms bija starp 61 dalībnieku individuālajā braucienā.

Riteņbraucējiem bija jāveic 52,1 kilometru gara distance. Tās otrajā daļā tika iekļauts vairāk nekā piecu kilometru garš kāpums. Tā stāvuma pakāpe vietām pārsniedza 20 procentus. Bez tam, trasē bija arī virkne asu pagriezienu un līkumu.

Toms Skujiņš, kuram šī bija debija elites pasaules čempionāta individuālajā distancē, trasē devās ar 27. starta numuru. Pēc pirmās kontrolatzīmes (16. kilometrā), Skujiņš starp visiem dalībniekiem atradās 43. pozīcijā. Otrā kontrolatzīme atradās lielā kāpuma beigu daļā. Tajā Latvijas čempions individuālajā braucienā neklātienes cīņā ar konkurentiem bija zaudējis trīs pozīcijas. Lielākā daļa pēdējo kilometru veda pamatā no kalna lejup, tomēr netrūka arī vairāku īsāku pauguru. Finišu Toms Skujiņš sasniedza pēc trasē pavadītas 1 stundas 9 minūtēm un 48 sekundēm. Sacensību noslēgumā tas deva 44. vietu.

Lielisku sniegumu visas distances garumā demonstrēja Austrālijas šosejas riteņbraucējs Roans Deniss. Pēc 16 kilometriem viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju un pērnā gada čempionu Tomu Dimulēnu bija astoņas sekundes, tad kalnā starpība starp abiem pieauga līdz 1 minūtei un 3 sekundēm. Arī pēdējos kilometros "BMC Racing team" komandu šosezon pārstāvošais Deniss turpināja demonstrēt lielisku sniegumu. 28 gadus vecais riteņbraucējs pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu individuālajā braucienā. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 3 minūtes un 2 sekundes.

Daudz sīvāka cīņa pēdējos kilometros izvērtās par otro vietu, ko nosargāja Dimulēns, kurš pēc finiša nespēja slēpt sarūgtinājumu par savu braucienu. Denisam nīderlandietis zaudēja 1 minūti un 21 sekundi. Bronzas godalgu izcīnīja Eiropas čempions Viktors Kampenērts. Viņu no otrās vietas šķīra nieka 0,51 sekunde. No Baltijas valstu riteņbraucējiem visaugstāk ierindojās igaunis Tanels Kangerts, kuram 21. pozīcija.

Ceturtdien Insbrukā medaļu komplektus pasaules čempionāta grupas braucienā sadalīs juniori. Puišu konkurencē dalībnieku vidū būs Alekss Krasts, bet meiteņu sacensībās startēs arī Līna Svarinska un Daniela Leitāne.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā elites vīru individuālajā braucienā – 52,1 km: (61 dalībnieks)

1. Rohan Deniss, Austrālija, 01:03:02

2. Tom Dumoulin, Nīderlande, +00:01:21

3. Victor Campenaerts, Beļģija, +00:01:21

4. Michal Kwiatkowski, Polija, +00:02:04

5. Nelson Oliveira, Portugāle, +00:02:14

6. Jonathan Castroviejo, Spānija, +00:02:17

...

44. Toms Skujiņš, Latvija, +00:06:47


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!