Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) iesniegusi Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) prasību pret Starptautisko Vieglatlētikas federāciju (IAAF), lai panāktu statusa atjaunošanu šajā organizācijā, informē KVF.

Kā zināms, Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) statusu, taču IAAF biedra statusu Krievijai neatjaunoja, norādot, ka nav izpildītas visas prasības, konkrēti, WADA izmeklētāja Ričarda Maklārena ziņojuma atzīšana.

"Pēc zināmām konsultācijām KVF iesniedza CAS prasību par IAAF padomes 2018. gada 27. jūlija lēmumu par KVF atjaunošanu. Prasībā norādīts uz IAAF lēmuma nepamatotību, statusa atjaunošanas "ceļa kartē" iekļaujot sekojošus kritērijus: Krievijas valdībai atzīt Maklārena un Šmita komisiju izmeklēšanas secinājumus par valsts iesaistīšanos centralizētā dopinga shēmā un "Athletics Integrity Unit" pieprasītā pieeja, lai risinātu jautājumus par aizdomīgu informāciju LIMS datu bāzē," aģentūra TASS citē KVF prezidentu Dmitriju Šļahtinu. "Šo kritēriju izpildes neiespējamība un to atrašanās KVF statusa atjaunošanas "ceļa kartē", mūsuprāt, nav likumīga, jo neatrodas KVF kompetencē."

IAAF Krieviju diskvalificēja 2015. gada novembrī. Kopš tā laika Krievijas vieglatlēti starptautiskās sacensībās drīkst startēt tikai pēc individuālas atļaujas saņemšanas no IAAF un neitrālu sportistu statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!