Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē.

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda sestdien izbraukumā ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) piekāpās principiālajai pretiniecei Monreālas "Canadiens".

Latvietis šajā mačā laukumā pavadītajās 12 minūtēs un septiņās sekundēs metienus pa vārtiem neveica, tomēr izpildīja divus spēka paņēmienus un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Otavas komanda vēl otrajā periodā atradās vadībā ar 2:0, taču vadību nenosargāja.

Balcers "Senators" komandas rindās nonāca pēc maiņas darījuma ar Sanhosē "Sharks", kas tika veikts šī mēneša vidū. Pirmssezonā viņš piedalījies divos pārbaudes mačos, bet pie rezultativitātes punktiem nav ticis, turklāt nav veicis arī nevienu metienu pa vārtiem.

Tikmēr citos pārbaudes mačos iztika bez Latvijas hokejistu līdzdalības. Uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Toronto "Maple Leafs", kamēr vēl viena uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 7:3 (2:0, 2:1, 3:2) pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets", kas nebija pieteikusi vārtsargu Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Vēl NHL klubā atrodas aizsargs Kristofers Bindulis, kurš ir Stenlija kausa ieguvējas Vašingtonas "Capitals" sastāvā.

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!