Foto: Publicitātes foto
"Mogo" un "Prizma" komandas sestdien izcīnīja pārliecinošas uzvaras "Optibet" Hokeja līgas (OHL) čempionāta spēlēs, pie panākuma tiekot arī "Rīgai".

"Mogo" viesos Jelgavā ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni "Zemgale"/LLU.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Juris Ziemiņš, piedevām viņš abas reizes izcēlās skaitliskajā mazākumā, kamēr 1+1 nopelnīja Rūdolfs Maslovskis, bet pa reizei precīzi bija Jānis Ozoliņš un Vladimirs Mamonovs.

Tāpat "Mogo" vārtsargs Henrijs Ančs atvairīja 31 pretinieku metienu.

Tikmēr "Prizma" viesos ar 7:2 (1:2, 6:0, 0:0) sagrāva "Liepāju".

Šajā mačā mājinieki pēc Aleksandra Visocka un Egila Kalna metieniem 15.minūtē bija vadībā ar 2:0, taču vēl līdz pārtraukumam "Prizma" vienus vārtus atguva, bet otrajā trešdaļā iemeta vēl sešas ripas.

Uzvarētājiem ar trīs vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Edgars Beizaks, Sergejs Pečura iemeta vienu ripu un divas reizes asistēja partneriem, kamēr Valters Apfelbaums un Aleksejs Širokovs tika pie 1+1, bet vēl vienu ripu iemeta "Prizmas" aizsargs Krists Apsītis.

Savukārt vēl vienā mačā "Rīga" pretinieku laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Lido".

Rezultātu 17.minūtē atklāja "Rīgas" spēlētājs Ralfs Jevdokimovs, bet 27.minūtē "Lido" panāca izlīdzinājumu, izceļoties Evertam Ozolam. Pēc nepilnām sešām minūtēm Renārs Undelis atkal vadībā izvirzīja "Rīgu", bet punktu mačam pielika Gļebs Prohorenkovs, panākot 3:1.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir "Prizma", bet tālāk ar deviņiem punktiem četros mačos seko "Kurbads" un "Mogo". Aiz trijnieka ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ir "Rīga", piecus punktus četros mačos ieguvusi "Zemgale"/LLU vienība, vienu punktus iekrājusi "Liepāja", kamēr "Lido" hokejisti ir bešā.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!