Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, sestdien ar divām uzvarām sāka Indijā notiekošo Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Masters" sērijas turnīru, sasniedzot sacensību ceturtdaļfinālu.

Latvijas komanda, kurai sacensībās ir ceturtais numurs, vispirms D apakšgrupas pirmajā spēlē ar 22:16 uzvarēja mājiniekus "Bangalore" vienību, kurai turnīrā bija 12.numurs.

Savukārt izšķirošajā cīņā par pirmo vietu apakšgrupā, Latvijas basketbolisti vien pagarinājumā ar 21:19 uzvarēja Serbijas vienību "Belgrade", kam ir piektais numurs. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 19:19, bet papildlaikā, kurā cīņa noritēja līdz kādas komandas pirmajam gūtajam grozam, ar tālmetienu izcēlās Miezis.

"Rīga Ghetto Basket" līdz ar to ieņēma pirmo vietu grupā un ceturtdaļfinālā svētdien tiksies ar Krievijas komandu "Gagarin".

Izslēgšanas spēles, tostarp fināls, notiks svētdien.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rumānijā aizvadītajā 3x3 basketbola Eiropas kausa izcīņā Latvijas izlase, kurā arī startēja Miezis, Krūmiņš, Lasmanis un Čavars, izcīnīja otro vietu, izšķirošajā spēlē zaudējot Serbijai. Latvijas basketbolisti līdz ar to nespēja nosargāt pērn izcīnīto Eiropas čempionu titulu.

Šīs sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu "Masters" sacensībās Ungārijā un Šveicē.

Pēc Haidarābādu "Masters" posma līdzīga līmeņa sacensības notiks arī Ķīnā un Malaizijā, savukārt oktobra beigās Pekinā risināsies arī Pasaules tūres finālposms, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir sestā).

3x3 basketbols ir iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

Sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu "Masters" sacensībās Ungārijā un Šveicē.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!