Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno bažīgs par Spānijas augstākās līgas mača norisi ASV.

"La Liga" vienojusies ar ASV mediju kompāniju "Relevent Sports" par 15 gadu līgumu, kas paredz vienreiz sezonā aizvadīt Spānijas čempionāta spēli otrpus okeānam.

Pašreizējā informācija liecina, ka tā varētu būt 21.kārtas spēle starp spāņu futbola grandu "Barcelona" un "Girona" komandu, kas nomināli būs "Girona" mājas spēle. Ja viss noritēs veiksmīgi, tad šis mačs risināsies 26.janvārī Maiami.

"Es labprātāk ASV teritorijā redzētu lielisku Amerikas Futbola līgas (MLS) maču, nevis Spānijas spēcīgākās līgas spēli," sacīja Infantīno. "Futbola galvenais princips ir tas, ka mājas spēles ir jāaizvada savā laukumā, nevis citā valstī."

Savukārt šādai Infantīno replikai atbildi parādā nepalika Spānijas futbola līgas vadītājs Havjers Tevass. "Vēlos atgādināt FIFA prezidentam, ka MLS spēlē trīs komandas no Kanādas, turklāt Toronto vienība ir pašreizējā čempione. Tāpat Kanādā ir arī nacionālais čempionāts, kur šīs komandas teorētiski varētu spēlēt."

Jau ziņots, ka Spānijas Profesionālo futbolistu savienība (AFE), kuru pārstāv komandu kapteiņi, protestēja pret spēles aizvadīšanu ASV, jo "La Liga" nebija konsultējusies ar AFE par šāda lēmuma virzību.

AFE norādīja, ka šāds "La Liga" lēmums balstīts tikai uz naudu un biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!