Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Gaužām neveiksmīga debija UEFA Čempionu līgā savas jaunās komandas Turīnas "Juventus" kreklā trešdien izvērtās portugāļu futbola zvaigznei Krištianu Ronaldu, kurš spēlē pret "Valencia" 29. minūtē tika noraidīts no laukuma.

Čempionu līgas pirmajā spēlē jaunajā sezonā "Juventus" gan tas netraucēja viesos svinēt uzvaru ar 2:0 (1:0). Abus vārtus guva Miralems Pjaničs, kurš 45. un 51. minūtē realizēja "pendeles".

Tomēr lielākā uzmanība saistībā ar šo maču tiks pievērsta notikumiem 29. minūtē, kad mača galvenais tiesnesis drosmīgi parādīja tiešo sarkano kartīti vienam no pasaules vadošajiem futbolistiem Ronaldu par rīcību "Valencia" soda laukumā. "Valencia" soda laukumā teatrāli nokrita spāņu kluba kolumbiešu aizsargs Heisons Muriljo, kuram par tēlošanu agresīvu kustību centās aizrādīt Ronaldu. Mača soģis Fēlikss Brihs portugāļa darbību novērtēja kā nesportisku rīcību, uzreiz parādot sarkano kartīti.

Ronaldu par šo pārkāpumu draud vairāku spēļu izlaišana, tādējādi portugāļu zvaigzne nevarēs palīdzēt "Juventus" nākamajās Čempionu līgas spēlēs.


Citā mačā H grupā viens no bijušajiem Ronaldu klubiem "Manchester United" viesos pārliecinoši ar 3:0 pieveica Šveices vienību "Young Boys".

Ar drošu uzvaru sezonu trešdien sāka pašreizējie Čempionu līgas uzvarētāju trofejas glabātāja, Ronaldu iepriekšējais klubs "Real Madrid", kas savās mājās ar 3:0 (1:0) pieveica "AS Roma". Madridiešiem vārtus guva Isko, Garets Beils un Mariano Diass.

Vēl G grupā Plženā vietējais "Viktoria" nenosargāja divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 ar Maskavas CSKA.

E grupā ar uzvarām turnīru sāka Minhenes "Bayern" un Amsterdamas "Ajax". Bavārieši viesos ar 2:0 pārspēja "Benfica", bet "Ajax" savā laukumā ar 3:0 sagrāva AEK. Tikmēr F grupā Lionas "Olympique" viesos negaidīti ar 2:1 uzvarēja ambiciozo Anglijas čempionvienību "Manchester City", bet Doņeckas "Šahtar" un "Hoffenheim" duelis Harkovā noslēdzās neizšķirti 2:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!