Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sanantonio "Spurs" latviešu spēlētājs Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) Dāvis Bertāns savā trešajā sezonā prestižākajā basketbola līgā pasaulē cer iegūt lielāku lomu komandā un uzsver, ka viņam svarīgāks ir laukumā pavadītais laiks nevis maciņa biezums.

Kā zināms, vasarā Sanantonio "Spurs" ar Dāvi Bertānu noslēdza līgumu uz diviem gadiem par 14,5 miljoniem dolāru (12,4 miljoni eiro).

"Nebūtu laimīgs, ja pelnītu lielu naudu, bet sēdētu uz soliņa un mani neizmantotu. Es gribu spēlēt!" intervijā LTV raidījumam "Sporta studija" saka Dāvis. "Nezinu, cik gadu man vēl atlikuši profesionālajā basketbolā, tāpēc visu to laiku gribu maksimāli izbaudīt. Nauda, protams, ir labi, bet ja man pateiktu, ka tu saņemsi to pašu, bet nespēlēsi, tad es laikam labāk saņemu mazāk citā komandā, kura man uzticas."

Aizvadītā sezona Dāvim bija otrā NBA, bet tā nebija vieglāka par pirmo, un spēlētājam bija jāiemācās samierināties ar to, ka viņš ne vienmēr tiek laukumā. "Līdz šim dzīvē nebiju ticis situācijā, kad man īsti neuzticas. Bieži vien, nākot uz spēli, nezināju, vai spēlēšu 20, 25 minūtes vai nespēlēšu vispār," atzīstas Bertāns. "Otrajā gadā gaidīju lielāku lomu komandā. Bet spēju ar to visu sadzīvot, pareizi tam visam pieiet un turpināt trenēties, lai būtu gatavs brīdim, kad mani beidzot sūtīs laukumā, es nospēlēšu labi un parādīšu trenerim, ka esmu gatavs."

Trešajā gadā NBA Dāvis Bertāns sagaida, ka viņam jau būs ilgāks un stabilāks spēles laiks, ko var sagaidīt pēc snieguma pagājušās sezonas nogalē. Uz to ļauj cerēt arī izmaiņas "Spurs" komandas sastāvā. "Pēc Kaila Andersona aiziešanas atbrīvojās minūtes tādiem spēlētājiem kā es, un es sevi labi parādīju pagājušās sezonas laikā gan regulārajā čempionātā, gan "play off"," uzskata Dāvis. "Arī treneris pēc sezonas bija ļoti priecīgs par manu sniegumu tieši aizsardzībā izslēgšanas spēlēs, tā jāturpina, tad jau uzbrukums nāks pats no sevis. Domāju, mana loma komandā būs, negribu teikt lielāka, bet stabilāka. Ja nebūšu galīgi klibs un nelēkāšu apkārt uz vienas kājas, taisot problēmas, tad savas 20 minūtes spēles laika būs objektīvi."

Lai arī Sanantonio komandu starpsezonā pametuši vairāki vadošie spēlētāji, piemēram, Kavai Lenards, taču tie, kas nākuši viņu vietā ir ne mazāk meistarīgi, kas, pēc Dāvja domām, ļaus arī nākamsezon ar labiem panākumiem cīnīties gan regulārajā čempionātā, gan "play off". "Šajā situācijā iegūt pretī tik labu spēlētāju kā Demars Derozens nebija viegli un dabūt patiešām "All Star" līmeņa spēlētāju — veiksmīga situācija no tās šarādes, kas notika. Ar Marko Belinelli pievienošanos komanda, manuprāt, ir vēl spēcīgāka nekā pagājušogad," saka Bertāns.

2017./2018. gada sezonā Dāvis Bertāns piedalījās 77 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji laukumā pavadot 14,1 minūti (pirmajā sezonā — 12,1 minūti) un gūstot 5,9 punktus. "Play off" turnīrā latviešu basketbolists piedalījās piecās spēlēs, laukumā pavadot vidēji jau 16,5 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!