Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc dramatiskās spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā norādīja uz mūsu komandas kļūdām un atzina, ka arī veiksme bijusi mājinieku pusē.

Kā ziņojām, Latvjas izlase Madridē piedzīvoja zaudējumu ar 82:85.

"Pirmajā puslaikā slikti spēlējām aizsardzībā, īpaši "pick n'roll" situācijās, tTurklāt slikti cīnījāmies par atlēkušajām bumbām pie sava groza," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Vecvagars. "Otrajā puslaikā nostrādāja zonas aizsardzība, izdevās atspēlēties, bet pēdējās sekundēs spāņu pusē bija veiksme. Galvenais zaudējuma iemesls – ļāvām mājiniekiem pie mūsu groza izcīnīt 17 bumbas."

"Iespējams, pārāk daudz respektējām Spānijas komandu, bet pirmajā puslaikā nospēlējām slikti. Otrajā cīnījāmies kā komanda bet… Gaidām spāņus Rīgā!" pēc mača cīņassparu nebija zaudējis Rihards Lomažs.

Latvijas izlase pēc astoņām kārtām I grupas kopvērtējumā ieņem 3. vietu. Cīņa par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru Spānijā turpināsies 29. novembrī, kad "Arēnā Rīga" viesosies Melnkalnes izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!