Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot cīņu par ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausa finālturnīru, atlases turnīrā viesos pirmdien, 17. septembrī dramatiski ar 82:85 (20:26, 17:25, 19:16, 26:18)piekāpās Spānijas valstsvienībai

Latvijai tā bija trešā neveiksme astoņās spēlēs, bet spāņi izcīnīja septīto uzvaru. Pasaules kausa atlasi Latvijas basketbolisti turpinās 29. novembrī un 2. decembrī, kad attiecīgi tiksies mājās ar Melnkalni un viesos ar Slovēniju. Pasaules kausa atlasi Latvijas izlase noslēgs nākamā gada februāra izskaņā ar mačiem mājās pret spāņiem un viesos pret Melnkalni.

Latvijas izlases rindās "lauvas tiesu" punktu guva Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Mārtiņš Meiers. Strēlnieks guva 20 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, Timma guva 20 punktus, izcinīja septiņas bumbas zem groziem un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Meiers guva 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Spānijas izlases rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Hoakims Koloms, Pjerre Oriola guva 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet 14 punktus guva Havjers Beirans.

Spānijas izlase jau pirmajā ceturtdaļā ieguva pārsvaru, ko tikai reizi mača izskaņā izlaida no rokām. Spānijas basketbolisti otrajā ceturtdaļā pārsvaru palielināja līdz 10 un vairāk punktiem, ko droši sargājas turpinājumā. Latvijas basketbolistiem ilgu laiku neizdevās tikt tuvāk par "-8", bet mača izskaņā centīga pakaļdzīšanās ļāva Latvijai 12 sekundes pirms pamatlaika beigām panākt 82:81. Spānijas uzbrukumā neticami veiksmīgi zem groza nospēlēja Koloms, kurš vēlāk realizēja vēl arī divus soda metienus - 82:85. Latvijas pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs, līdz ar to Arņa Vecvagara vadītajai komandai nācās samierināties ar zaudējumu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!