Foto: F64

Latvijas basketbola izlase šodien viesos Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas otrā posma spēlē tiekas ar Spāniju.

Spēles sākums Madridē paredzēts plkst. 20, un to tiešraidē demonstrēs televīzijas kanālas TV6.

Jau vēstīts, ka Arņa Vecvagara trenētā Latvijas izlase piektdien savās mājās ar rezultātu 85:74 uzvarēja Eiropas čempioni Slovēniju, bet Spānija viesos ar 65:76 negaidīti zaudēja Ukrainai, kvalifikācijā piedzīvojot pirmo neveiksmi. Tāpat šajā grupā piektdien Turcija savā laukumā ar 79:69 uzvarēja Melnkalni.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar pieciem panākumiem seko Latvija un Turcija, bet četras uzvaras ir Ukrainai. Savukārt Melnkalnei ir trīs, bet Slovēnijai divi panākumi.

Bez Spānijas un Latvijas dueļa šajā grupā pirmdien Slovēnija uzņems Turciju, bet Melnkalne mērosies spēkiem ar Ukrainu.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

"Sestdien pēcpusdienā aizvadījām vieglu treniņu, gādājot par spēku atjaunošanu un izmēģinot dažas sadarbības, kas varētu noderēt mačā ar Spāniju. Par laimi, šoreiz spēlētāju veselības stāvoklis neietekmēja treneru izvēli – uz Madridi dosies tie paši 12 spēlētāji, kas uzvarēja Slovēniju," pirms mača sacīja izlases galvenais treneris Vecvagars.

"Spānijas izlasē pašreizējā sastāvā nav tik spilgtas zvaigznes, kā pierasts redzēt, bet spēles stils ir tāds pats – ātrs un dinamisks basketbols. Nobremzēt spāņu ātrās pārejas no aizsardzības uzbrukumā, ļoti ātri atgriezties aizsardzībā un neļaut viņiem gūt vieglos punktus – tas būs primārais uzdevums. Rīgā pret slovēņiem ar to tikām galā, jātiek arī Madridē. Protams, esam pievērsuši uzmanību niansēm, kurās ir rezerves – jau no pirmās minūtes jābūt agresīvākiem pie pretinieku groza un gudrāk jānovērtē situācijas, izvēloties metienus," pirms mača bilda Latvijas izlases treneris.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

No 15 spēlētājiem, kuri kandidēja uz vietu izlasē, Artūrs Strautiņš, Iļja Gromovs un Artjoms Butjankovs neizturēja konkurenci.

Tāpat Latvijas izlasei šajā sasaukumā jāiztiek bez Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, Daira Bertāna un Rolanda Šmita. Jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad NBA draftētā Rodiona Kuruca. No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (abi - "Ventspils"), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš (bez kluba), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!