Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrā posma pirmajā spēlē savā laukumā pret Slovēnijas valstsvienību ir jābūt gatavai, ka pretinieki būs neprognozējami, jo šādā sastāvā spēlēs pirmo reizi.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība piektdien, 14. septembrī, plkst.19:30 uzsāks Pasaules kausa kvalifikācijas otro kārtu. Pēc pirmā posma Latvijas komanda ar 4 uzvarām I grupas tabulā dala 2./3. vietu, bet Slovēnijas vienība ar 2 panākumiem atrodas pēdējā vietā. Pasaules kausa izcīņas finālturnīram kvalificēsies grupas trīs labākās vienības.

"Pēc atgriešanās no pārbaudes spēles Lietuvā (97:80), mērķtiecīgi gatavojamies cīņai ar Slovēnijas izlasi. Par veselības problēmām neviens nesūdzas, noskaņojums un enerģija ir vajadzīgajā līmenī. Svarīgi, lai no pēdējās spēles Lietuvā atmiņā paliktu tā enerģija un taktiskā disciplīna, ar kādu ievirzījām spēli mums labvēlīgā gultnē, nevis tikai galarezultāts, kas var maldināt. Ar tādu pašu noskaņojumu jāiet laukumā arī piektdien," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts Vecvagars.

"Slovēnijas komandu esam redzējuši gan pirmās posma spēlēs, gan tikko aizvadītajos pārbaudes mačos ar Horvātiju. Protams, ir sīka informācija par katru spēlētāju. Bet – šādā sastāvā Slovēnijas izlasei tā būs pirmā spēle," treneris uzsvēra. "Nebūs komandas līderu pirmajā posmā ārējās līnijas spēlētāju Klemena Prepeliča (Madrides "Real"; vidēji spēlē 15,5 punkti un 14,8 punkti) un Jakas Blažiča (14). Būs Entonijs Rendolfs, kura individuālā klase un pieredze ir labi zināma, bet jautājums, kā viņa iesaistīšanās ietekmēs arī spēlētāju rotāciju un komandas sadarbības. Tāpēc pretinieku komandas spēlē jābūt gataviem visādiem variantiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!