Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka zaudēja cīņā par Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) prezidentes amatu, un "360 TV" kanāla trešdienas raidījumā "Hattrick" viņa pastāstīja par grūtībām, ar kurām saskārās priekšvēlēšanu laikā.

Jau vēstīts, ka Broka IBU prezidenta vēlēšanās ieguva 12 balsis, bet viņas konkurents Olle Dālins saņēma 39 delegātu atbalstu, kļūstot par prezidentu.

"Norvēģu, amerikāņu, zviedru un Krievijas televīzijām interesēja mana politiskā piederība, kāpēc Latvijas valdība pieņēma likumu, lai neuzņemtu bēgļus, bet nevienam neinteresēja, kāda ir mana programma attiecībā uz biatlonu," stāstīja Broka. "Norvēģu žurnālists man stāstīja, ka esot saņēmis anonīmu vēstuli par visiem maniem biogrāfiskajiem faktiem. To izsūtīja kāds, kas bija pret mani."

Tāpat Broka esot dzirdējusi, ka IBU pārstāvji neesot vēlējušies, lai sieviete kļūst par prezidenti: "Viens no argumentiem pret mani bija arī tas, ka biatlons tomēr esot vīriešu sporta veids un sievietei tomēr nepieklātos kandidēt uz prezidenta amatu."

Pilnu sarunu ar Baibu Broku raidījumā "Hattrick" varēs vērot trešdien pulksten "Lattelecom" televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!