Foto: Publicitātes foto

Gaidāmajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies starptautiskās kalnu riteņbraukšanas sacensības olimpiskā krosa (XCO) distancē "Siguldas kauss" (UCI C2 kategorija), kurās dalībnieki varēs krāt olimpiskās kvalifikācijas punktus.

Sacensības risināsies 16. septembrī no plkst. 10:00 "Fischer" Slēpošanas centrā, Puķu ielā 4, un tajās startēs Latvijas un ārvalstu sportisti, cīnoties par UCI starptautiskā ranga punktiem.

Šogad trase sacensību dalībniekiem ir izveidota vēl draudzīgāka – trase ir nomarķēta un pieejama treniņbraucieniem, kā arī attīrīta, daudzviet paplašināta un uzlabota. XCO trasē dalībniekiem būs jāpārvar dažādi šķēršļi – tramplīni, virāžas, smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, koki un citi dabīgi radušies un mākslīgi veidoti šķēršļi. Sacensības būs ļoti dinamiskas un to dalībniekiem būs nepieciešams spēks, izveicība un labas koncentrēšanās spējas.

Sacensības vīriešu un sieviešu konkurencēs norisināsies Elites grupā, ar iespēju piedalīties sportistiem no 19 gadu vecuma ar derīgu UCI licenci, kā arī Junioru grupā, ar iespēju piedalīties 17 un 18 gadus veciem sportistiem ar derīgu UCI licenci. Šajās sacensībās sportistiem ir iespēja krāt UCI punktus savai valstij, pēc kuriem tiks noteikti 2020.gada vasaras olimpisko spēļu dalībnieki Japānā. Visi pārējie interesenti, kuriem nav starptautiskās UCI licences, var piedalīties OPEN grupā (sākot no 2004.gadā dzimuši un vecāki).

Plašāka informācija par sacensībām un nolikums pieejams "Fischer" Slēpošanas centra tīmekļa vietnē "siguldassports.lv."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!