Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Itālijas futbola izlase UEFA Nāciju līgas mačā pirmdien izbraukumā ar 0:1 piekāpās Portugāles valstsvienībai, un pirmo reizi 35 gadu laikā nav spējusi uzvarēt četrās spēlēs pēc kārtas, liecina statistika.

Vienīgos un uzvaras vārtus šai A3 grupas spēlē guva Andrē Silva spēles 48. minūtē.

Itālijas izlase pēc divām zaudētāmspēlēm ieņem pēdējo vietu grupas kopvērtējumā, bet komandas treneris RobertoMančīni norāda, ka viņu galvenais uzdevums ir gatavoties 2020. gada Eiropas čempionātam. "Mēs negribam izlidot no grupas, protams, gribas būt līderiem, taču jūs nekad nevarat paredzēt, kas notiks futbolā," treneri citē izdevums "Football Italia". "Pagaidīsi un paskatīsimies. Mūsu mērķis ir izveidot komandu EURO 2020."

B2 grupas spēlē pirmdien Turcija ar 3:2 pārspēja Zviedriju un izcīnīja pirmo uzvaru šajā turnīrā. Zviedri bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, bet turkiem izdevās gūt trīs vārtus pēc kārtas. Par Turcijā notikušā mača varoni kļuva Emre Akbaba, kurš 88. minūtē guva uzvaras vārtus.

C grupā notika trīs spēles: C1 grupā Skotija ar 2:0 pārspēja Albāniju, Serbija nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Rumāniju, bet Melnkalne ar 2:0 uzvarēja Lietuvu.

D1 grupā, kurā spēlē arī Latvija, Andora ieguva vēl vienu neizšķirtu, nospēlējot 1:1 ar Kazahstānu, D3 grupā Kosova aizvadīja pirmo ofciālo spēli savā stadionā un ar 2:0 uzvarēja Fēru salas, bet Maltas un Azerbaidžānas spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

D1 grupas kopvērtējumā pēc divām spēlē līdere ar divām uzvarām ir Gruzija, otrajā vietā ar diviem neizšķirtiem ir Andora, tad seko Latvija ar vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu, bet pēdējā ir Kazahstāna, kurai ir identiska spēļu bilance kā Latvijai, bet sliktāka gūto-zaudēto vārtu attiecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!