Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. septembrī, pirmo reizi Latvijā, norisinājās sacensības kalnu riteņbraukšanā 100 kilometru distancē, kas vienlaicīgi bija "VIVUS.lv" MTB maratona septītais posms. Tajā uzvaru izcīnīja Andžs Flaksis, informēja organizatori.

Sacīkšu dalībniekus maršruts veda pa Apes un Alūksnes novadu ceļiem, celiņiem, takām, pļavām, mežiem un izcirtumiem, kā arī vairākas reizes nācās šķērsot Latvijas – Igaunijas robežu un Vaidavas upi. No paša starta sportisti trasē aiztraucas ļoti augstā tempā. Toni cenšas diktēt "Pulsaar" komandas braucēji Oskars Muižnieks un Uldis Ālītis, kā arī Kārlis Baltacis (Patria Bottecchia) un igaunis Jostens Vaidems ("Viljandi Rattaklubi"). Drīz vien tehniskas likstas ar riepu no līderu kvarteta izslēdza Ālīti. Palicis bez sava komandas biedra, Muižnieks palielināja apgriezienus un atrāvās no konkurentiem. Tikmēr savu sacīkšu plānu arvien izteiktāk sāka iezīmēt Andžs Flaksis (" Holowesko-Citadel" ), kurš, kilometriem ritot, apsteidza vienu konkurentu pēc otra, līdz astoņdesmitā kilometra atzīmē noķēra Muižnieku. Sacensību atlikušajos kilometros Flaksis atrada vēl vienu ātrumu un spēja atrauties no Muižnieka, sasniedzot 100 kilometru distances finišu lepnā vientulībā.

Savukārt dāmu sacensībās par uzvarētāju kļuva Katrīna Jaunslaviete-Kipure no ZZK komandas, kura aiz sevis atstāja Ingrīdu Šmiti ((Baldones velokomanda) un Aigu Strazdiņu (Virsotne/Marmot).

MTB 100 km distance (vīri):
1. Andžs Flaksis (Holowesko-Citadel)
2. Kārlis Baltacis (Patria Bottecchia)
3. Oskars Muižnieks (Pulsaar)

MTB 100 km distance (dāmas):
1. Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK)
2. Ingrīda Šmite (Baldones velokomanda)
3. Aiga Strazdiņa (Virsotne/Marmot)

HRX Maratona distancē turpinājās šajā sezonā ierastais duelis starp ZZK un "Pulsaar" komandas braucējiem. Cēsu posma uzvaras iedvesmots pie panākuma Apē tika Ivars Prokofjevs (ZZK). Dāmu konkurencē savu debiju "VIVUS.lv" MTB maratonā ar uzvaru atzīmēja igauniete Janelle Uibokanda ("Astro Baltics").

HRX maratona distance (vīri):
1. Ivars Prokofjevs (ZZK)
2. Aleksandrs Patrijuks (Pulsaar)
3. Dmitrijs Sorokins (ZZK)

HRX Maratona distance (dāmas):
1. Janelle Uibokand (Astro Baltics)
2. Beate Kovgere (Vidzemes Mērnieks – Dako Ziemeļvidzeme)
3. Rūta Brakovska (KS Sporta Klubs)

"Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distancē visas sezonas garumā iezīmējās košs četrinieks - Arvo Godiņš un Rodžers Petaks (ZZK), Artis Roze ("Pulsaar") un Sandijs Kļaviņš ("Sportland Bottecchia"), starp kuriem bija sagaidāma vissīvākā cīņa arī noslēguma posmā Apē. Sportisti neļāva vilties saviem līdzjutējiem un parūpējās par sīvu duelēšanos līdz pat pēdējam sacīkstes metram, uzvarētāju noskaidrojot fotofinišā.

"Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distance (vīri)
1. Sandijs Kļaviņš (Sportland Bottecchia)
2. Rodžers Petaks (ZZK)
3. Arvo Godiņš (ZZK)

"Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distance (dāmas)
1. Santa Sanija Jurgena (Dobeles dzirnavnieks/FeelFree)
2. Lelde Ardava (VW Komerctransports – Veloprofs.lv)
3. Aiga Paegle (Engures Sportam)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!