Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas fināliste Lasvegasas "Golden Knights" maiņas darījumā ieguvusi uzbrucēju Maksu Pačioreti, kurš iepriekšējās sezonās bija Monreālas "Canadiens" kapteinis, vēsta līgas mājaslapa internetā.

Lai iegūtu Pačioreti, Lasvegasas komanda uz "Canadiens" aizmainīja čehu uzbrucēju Tomašu Tataru, tiesības uz jauno spēlētāju Niku Suzuki, kā arī 2019. gada NHL drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Trīs sezonas Pačioreti bija "Canadiens" kapteinis. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja 64 spēles, kurā guva 17 vārtus un izdarīja 20 rezultatīvas piespēles, bet iepriekšējās četrās sezonas viņš guva vismaz 30 vārtus un iekrāja vismaz 60 rezultativitātes punktus.

Viņš visu savu līdzšinējo NHL karjeru pavadīja Monreālā, kopumā aizvadot 626 spēles, gūstot 226 vārtus un izdarot 222 rezultatīvas piespēles. Vēl 38 spēles Pačioreti aizvadīja arī Stenlija kausa izcīņā, 10 reizes pārspējot pretinieku vārtsargus un deviņas reizes palīdzot komandas biedriem gūt vārtus.

Savukārt Tatars "Golden Knights" debijas sezonā nospēlēja 20 spēles regulārajā čempionātā, gūstot četrus vārtus un izdarot divas piespēles, bet 17 Stenlija kausa spēlēs viņa kontā trīs "goli" un četras piespēles. Pirms tam Tatars spēlēja Detroitas "Red Wings", būdams rezultatīvs uzbrucējs. Čehs NHL aizvadījis 427 spēles, guvis 119 vārtus un izdarījis 109 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!